JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

Rødt-leder Moxnes vil binde Vedum og Støre til masta

Partiet Rødt vil ha en forpliktende samarbeidsavtale dersom det blir et regjeringsskifte etter valget til høsten.
Bjørnar Moxnes

Bjørnar Moxnes

Jan-Erik Østlie

– Rødt vil sikre at stortingsvalget ikke bare blir et regjeringsskifte, men også et politisk retningsskifte – et vendepunkt i kampen mot Forskjells-Norge, sa partileder Bjørnar Moxnes på en pressekonferanse onsdag kveld.

– Derfor vil vi ha et reelt samarbeid med andre partier. Både for å presse fram den forandringen folk vil ha og stenge døra for høyrepartiene sånn at viktige saker avgjøres på venstresida, fortsatte han.

Bunnotering for Ap: – Det er virkelig krise for Arbeiderpartiet. Det er utrolig hvordan partiet sliter, sier valgforsker

Vil hindre «slalåm»

Moxnes sier han vil hindre at en ny regjering kjører slalåm i Stortinget «og gir borgerlige partier avgjørende innflytelse i viktige saker som profittfri velferd, klima- og næringspolitikk og skattepolitikk».

– Skal vi få til dette, må vi binde Vedum og Støre til masta. Og det gjør vi best gjennom en samarbeidsavtale, slo Rødt-lederen fast.

Bakgrunnen for pressekonferansen onsdag var en rapport laget av en arbeidsgruppe i partiet. Moxnes understreker at gruppa ikke har tatt stilling til hvilke politiske krav Rødt skal prioritere i eventuelle forhandlinger med en ny regjering. Dette er noe landsstyret og sentralstyret må vedta, opplyser han.

Mye lest: LO-tillitsvalgt fra Rogaland mener det er OK om Vedum blir statsminister

Ap: Står langt fra hverandre

Overfor NRK peker partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet at hennes parti og Rødt står langt fra hverandre.

– Vi samarbeider godt fra sak til sak i Stortinget i mange kommuner, men noe annet er å ha en formalisert samarbeidsavtale, sier hun.

Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum har takket nei til kanalens ønske om intervju om Rødts strategi.

Kommentar: «Det er blitt så upopulært å være sosialdemokrat»

Annonse

Flere saker

Annonse