JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ryanair nekter å gå ut med ansattes arbeidsvilkår

Danske fagforbund varsler konflikt fordi Ryanair nekter å signere lokal lønnsavtale
Ryanair nekter å signere lokal lønnsavtale med danske ansatte. De vil heller ikke ut med ansattes arbeidsvilkår. Danske fagforbund varsler konflikt.

Ryanair nekter å signere lokal lønnsavtale med danske ansatte. De vil heller ikke ut med ansattes arbeidsvilkår. Danske fagforbund varsler konflikt.

Ryanair

Om en drøy måned starter Ryanair opp med å fly fra København. Nå varsler danske fagforbund arbeidskonflikt fordi det irske flyselskapet ikke vil signere en lokal lønnsavtale for danske ansatte.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau hevder kommersiell direktør i Ryanair David O’Brien at flyselskapet aldri har tegnet noen lokal avtale i landene de operer i og at de ikke akter å gjøre det i Danmark heller.

– Vi har vår egne avtaler med våre ansatte, og de er fornøyd med den. Vi utleverer ikke våre avtaler til tredjepart. De er fortrolige, sier O'Brien ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

O’Brien sier videre at dersom arbeidsvilkårene ikke var gode nok, ville ingen søkt jobb hos Ryanair.

Det er LO-forbundene Flyvebranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet som har varslet konflikt. Øvrige LO-forbund er forberedt på å gå i sympatistreik.

Annonse
Annonse