JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Salget av Norge fortsetter, sier SV om aksjesalget i Entra

SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes langer ut mot regjeringen etter salget av aksjer i Entra. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen slår tilbake.
Torgeir Knag Fylkesnes, stortingsrepresentant for SV.

Torgeir Knag Fylkesnes, stortingsrepresentant for SV.

Marius Nyheim Kristoffersen / SV

– Det er helt meningsløst, høyrepolitikk på autopilot. Regjeringen selger eiendom i Norge, men bruker pengene på å kjøpe eiendom i London og resten av verden, sier Fylkesnes til Dagbladet.

Næringsdepartementet solgte mer enn 20,2 millioner Entra-aksjer på auksjon forrige uke. Entra er et av Norges største eiendomsselskaper og hadde i første kvartal en eiendomsportefølje med en markedsverdi av 46,4 milliarder kroner.

– Jeg frykter nok en gang at vi selger norske verdier til nasjoner som kan ha interesser som kolliderer med våre. Det er ganske naivt av regjeringen å ikke se den problemstillingen, sier Fylkesnes, som nevner Kina som eksempel.

p

Næringsminister Røe Isaksen (H) sier at han er overrasket over kritikken.

– Fylkesnes viser at han overhodet ikke har fulgt med i timen, ikke engang på hva hans eget parti har støttet. Entra er et vanlig kommersielt selskap hvor staten ikke har hatt noe annet mål enn høyest mulig avkastning på kapitalen, sier ministeren.

Annonse

Flere saker

Annonse