JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sanner utfordrer fagbevegelsen

Statsråd Jan Tore Sanner ber fagbevegelsen kjenne sin besøkelsestid og bli med på et samarbeid når det offentlige nå skal fornyes og forenkles

frifagbevegelse@lomedia.no

– Jeg vil invitere LO og de andre arbeidstakerorganisasjonene til et samarbeid. Målet er å forenkle, forbedre og fornye offentlig sektor.

Det sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Til Gol

Tirsdag skal statsråden innlede om sine moderniseringsplaner for sentrale tillitsvalgte i fagbevegelsen på LO Stats tradisjonsrike kartellkonferanse på Gol. Også Ap-leder Jens Stoltenberg, LO-leder Gerd Kristiansen og en rekke andre arbeidslivstopper står på programmet på Gol denne uken.

I LO Stat er man naturlig nok både nysgjerrig, avventende og også en smule bekymret for hvilke planer Sanner og regjeringen har.

– Ett viktig prosjekt framover blir å fjerne tidstyver, slik at de ansatte får bedre tid til å utføre oppgavene sine raskere og bedre for brukerne. Det gjelder mange grupper, som leger, sykepleiere og Nav-ansatte, sier Sanner.

Rapporteringskrav

Hans mål er at blant annet overdrevne rapporteringskrav raskt skal bort.

– Her er det viktig at de ansatte bidrar med innspill. Jeg vil understreke at denne regjeringens plan ikke er å legge ned, slå sammen og be folk løpe fortere. Oppgavene blir større og ikke mindre, derfor trengs det mindre byråkrati, legger statsråden til.

Sanner trekker også fram digitalisering og IKT som et viktig satsingsområde, og han vil ha taktskifte i arbeidet som den rødgrønne regjeringen satte i gang på dette feltet.

Det blir et taktskifte her, slår han fast.

Og der den tidligere høyrekjempen Rolf Presthus hadde en plakat på sitt kontor med spørsmålet om det blir flere høyrevelgere av dette, da, så skal Sanner henge opp en plakat som spør om det blir en enklere hverdag for folk flest av dette. (ANB)

Annonse
Annonse