JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Neste stortingsperiode:

Se lista: Dette er sakene som splitter Høyre

Høyres programkomité har lagt fram et utkast til valgprogram der det er uenighet på sju punkter.
Høyres førsteutkast til nytt stortingsvalgprogram for 2021–2025 ble mandag lagt frem. (Arkivfoto)

Høyres førsteutkast til nytt stortingsvalgprogram for 2021–2025 ble mandag lagt frem. (Arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

Programutkastet sendes nå ut på høring i partiet, og det blir opp til Høyres landsmøte i mars å ta en endelig beslutning.

Dette er forslagene som det er uenighet om i programkomiteen:

* Tillate salg av alkohol opp til åtte prosent i dagligvarebutikker. (Mindretallet vil stryke dette punktet.)

* Gjøre budsjettstøtten i landbruket mer produksjonsavhengig og mindre arealavhengig. (Mindretallet går i stedet inn for et punkt om at budsjettstøtten må sikre en god balanse mellom tilskudd til produksjon og areal.)

* Redusere statens eierskap i Equinor, men beholde en majoritet av aksjene. (Mindretallet vil stryke dette punktet.)

* La den enkelte rektor bestemme reglene for mobilbruk på sin skole. (Mindretallet går i stedet inn for at mobilbruk i timene som hovedregel skal forbys, med mindre læreren tillater det som en del av undervisningsopplegget.)

* Evaluere regionreformen og vurdere videreføring eller nedlegging av fylkene som forvaltningsnivå. (Dissensen går ut på at det skal være to forvaltningsnivåer i Norge, og at fylkeskommunen derfor skal avvikles.)

* Fjerne konstantstøtten, men innføre en ventestøtte til foreldre som venter på å få barnehageplass. (Mindretallet vil beholde kontantstøtten.)

* Bevare enerettsmodellen og Norsk Tippings ansvarlige pengespillmodell, hvor hensynet til de spillavhengige skal veie tyngst. (Mindretallet ønsker i stedet en modell inspirert av Danmark og Sverige.)

Det 72 sider lange programutkastet ble presentert på en pressekonferanse i Oslo mandag formiddag.

Høyres programkomité vil fortsette kuttene i statlig sektor i fire nye år: – Det er knapt til å tro. Har de ikke lært noe av denne våren?

Annonse

Flere saker

Annonse