JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona:

Sjokktall fra Nav: 84.000 flere arbeidsløse på ei uke

84.000 flere er blitt registrert som helt arbeidsledige siden tirsdag i forrige uke. Det er en økning på 128 prosent, melder Nav.
Sigrun Vågeng

Sigrun Vågeng

Jan-Erik Østlie

Arbeidsløsheten øker kraftig i Norge.

Den viktigste årsaken til økningen er flere permitterte, opplyser etaten på sine hjemmesider. Til sammen er det 164.000 personer som er helt ledige eller arbeidssøkere på tiltak.

Permitteringer

– Norsk økonomi og det norske arbeidsmarkedet er inne i en svært krevende tid, og dette gir seg allerede utslag i permitteringer og sterkt økende arbeidsledighet. Slik situasjonen er nå, venter Nav at ledigheten vil fortsette å øke, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Antall ledige utgjør nå 5,3 prosent av arbeidsstyrken.

Menn

Av dem som har registrert seg som ledige, er det 46.000 kvinner og 38.000 menn. Kjønnsforskjellen henger sammen med hvilke bransjer som rammes hardest av koronakrisen, påpeker Nav. Innen reiseliv og transport er ledigheten økt med 299 prosent, mens serviceyrker har hatt en økning på 223 prosent og butikk og salg en økning på 171 prosent.

Fylkene

Koronakrisen fører til at ledigheten øker i hele landet. I Trøndelag har det økt mest, med 153 prosent, mens Vestland og Oslo er hakk i hæl med 152 prosents økning. Vestfold og Telemark har hatt minst økning, men har like fullt fått 96 prosent flere ledige på en uke.

Annonse

Flere saker

Annonse