JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skatteetaten innrømmer å ha gitt feil råd til regjeringen om pendlerboliger

Statsministerens kontor har latt politikere slippe å skatte av pendlerbolig selv om de leide ut hjemme. Nå beklager Skatteetaten å ha gitt feil råd.
Skatteetaten innrømmer å ha gitt feil råd til regjeringen om pendlerboliger.

Skatteetaten innrømmer å ha gitt feil råd til regjeringen om pendlerboliger.

Ole Palmstrøm

Statsministerens kontor (SMK) har praktisert en annen tolkning av skattereglene for pendlerbolig enn det Skatteetaten selv sier at gjelder, skriver Adresseavisen.

SMK deler ut pendlerboliger til medlemmer av regjeringen og viser til råd de fikk fra Skatteetaten i fjor.

Etaten beklager feilaktig veiledning til SMK, men står fortsatt fast på at politikere som leier ut hjemme, må skatte av pendlerboligen.

Aktuelt: Stortinget visste ikke om skatteregler for pendlerboliger

– Skatteetatens veiledning har i sum har vært tydelig, men vi ser at vi i vårt brev til SMK i november 2020 beklageligvis har gitt feilaktig veiledning på spørsmålet om en pendler kan leie ut deler av sin egen boenhet på hjemstedet og samtidig få skattefri pendlerbolig, sier leder i juridisk avdeling Lene Marie Ringså i Skatteetaten.

Skattemyndighetene har hatt samme forståelse av hva som gjelder i dette skattespørsmålet siden 1979, ifølge Skatteetaten. SMK har hatt lik praksis for pendlerboliger og skatt siden 1997, ifølge en epost SMK sendte til advokatfirmaet Grette 2. desember i år.

Mye lest: Ragnhild vurderer å melde seg ut av LO om ikke klimapolitikken blir bedre

Stortingsrepresentantenes bruk av pendlerboligordningen er nå under etterforskning. De fleste skattesaker foreldes etter fem år, men Skatteetaten har mulighet til å se ti år tilbake i tid i saker de anser som grove.

Politiadvokat Christian Stenberg vil ikke gi noen detaljer rundt hvor langt tilbake i tid de vil gå.

– Generelt kan man si at rammen for politiets virksomhet, når det gjelder etterforskning av straffbare forhold, blant annet er foreldelsesreglene. Etterforskningsordren fra statsadvokaten dreier seg om bedrageri, som kan ha en foreldelsesfrist på ti år. Men vi vet ikke hvilke etterforskningsskritt innhentinga av informasjon vil utløse, sier Stenberg til Adresseavisen onsdag.

Annonse
Annonse