JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Skei Grandes trofaste høyre hånd til Unio

Jan-Christian Kolstø er mest kjent som skyggen til Trine Skei Grande. Nå er han ansatt som seniorrådgiver i hovedorganisasjonen Unio.
Jan-Christian Kolstø blir ny seniorrådgiver i Unio.

Jan-Christian Kolstø blir ny seniorrådgiver i Unio.

Liv Aarberg

helge@lomedia.no

Kolstø jobbet inntil nylig som statssekretær i Solberg-regjeringen og styrker Unio blant annet på myndighetskontakt og fagfelt som klimapolitikk, bærekraftig omstilling, digitalisering og mangfoldspolitikk.

Få har vært tettere på oppturene og nedturene i Venstre de siste 15 årene enn ham. Nå blir mannen, som ifølge avskjedsintervjuet med Dagbladet, ikke har likt å bli kalt spinndoktor en ordentlig spinndoktor. Nå for fagbevegelsen.

Bred erfaring

Sekretariatssjef Jon Olav Bjergene i Unio uttrykker stor glede over å ønske Jan-Christian Kolstø velkommen til Unio.

– Han har en bred, politisk bakgrunn og vil bidra til å styrke satsingen på kunnskap og kompetanse i Unio, sier sekretariatssjef Jon Olav Bjergene i Unio i en pressemelding.

Kolstø håper å kunne begynne i sin nye jobb over nyttår. Siden han har vært statssekretær, må karantenenemnda avgjøre når han kan starte i Unio.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i jobben. Unio er med sine rundt 400.000 medlemmer en svært viktig samfunnsaktør og premissleverandør i arbeidslivet og i samfunnet, sier Jan-Christian Kolstø.

Kolstø har lang og bred erfaring fra norsk toppolitikk, organisasjonsarbeid, påvirkning og kommunikasjon. Blant annet arbeidet han hele 12 år som pressesjef og rådgiver for Venstre på Stortinget.

Så ble det tre år i tre ulike departementer i regjeringen som statssekretær.

Arbeidslivspolitikk

Inntil nylig jobbet han som statssekretær i Solberg-regjeringen, først i Kulturdepartementet og i Kunnskapsdepartementet for tidligere partileder i Venstre, Trine Skei Grande. Det siste året arbeidet han som statssekretær for næringsminister Iselin Nybø.

Nå blir det arbeidslivspolitikk.

– Jeg har alltid vært en oppriktig varm tilhenger av trepartsmodellen. Den utgjør en av bærebjelkene i demokratiet og er avgjørende for fortsatt vekst, verdiskapning og for at vi skal lykkes med grønn omstilling, sier Jan-Christian Kolstø til FriFagbevegelse.

Han ser fram til å jobbe for forbundenes og medlemmenes interesser og for at kunnskap, forskning og kompetanse skal verdsettes høyere.

Annonse
Annonse