JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skotte lover 300 jobber på Herøya

12 år etter at Hydro la ned produksjonen av magnesium, skal det bli 300 nye arbeidsplasser på Herøya, lover en skotsk investor.
Hydro la ned magnesiumproduksjonen på Herøya i 2002. Nå er en skotks investor i full gang med å skaffe midler til å gjenåpne produksjonen i 2017. Innovasjon Norge støtter med penger og Hydro stiller med teknologi.

Hydro la ned magnesiumproduksjonen på Herøya i 2002. Nå er en skotks investor i full gang med å skaffe midler til å gjenåpne produksjonen i 2017. Innovasjon Norge støtter med penger og Hydro stiller med teknologi.

Sissel M. Rasmussen

frifagbevegelse@lomedia.no

Allan MacDonald jobber nå for å skaffe 100 millioner dollar, og regner med å være fulltegnet i slutten av juni, ifølge Dagens Næringsliv.

Pengene skal gå til å få magnesiumproduksjonen i gang igjen på Herøya. MacDonald sier han er overrasket over at norske industriaktører ikke ser ut til å ha appetitt på dette.

Det er MacDonalds selskap Serenity Capital og datterselskapet Silmag som vil starte gjenvinning av magnesium innen 12 måneder, med 60 ansatte i starten. Deretter vil du ruste opp og bygge ut den gamle fabrikken til Hydro til en årlig produksjon på 65.000 tonn i 2017, med mulig fordobling senere. Fabrikken vil gi arbeid til 300.

Til DN sier han at han fikk et godt tilbud fra Hydro på anlegget, mot at Hydro i løpet av de tre første produksjonsårene kan kjøpe Serenity Capitals aksjepost med rabatt. Innovasjon Norge tildeler også resirkuleringsanlegget 20 millioner kroner, og Hydro stiller med teknologi og utstyr, selv om de selv ikke er interessert i å starte opp igjen det de selv la ned i 2002.

Ordføreren i Herøya, Øystein Beyer er optimistisk og har stor tro på industriframtida, og mener det er et godt tegn at Innovasjon Norge bidrar. Herøya industripark er hjertet i hele Grenland- og Telemark-regionen.

– Dette vil kunne skape mange arbeidsplasser, sier han til DN.

Bjørn Løvseth som er uten jobb, men "industrislamp" og tredje generasjon Hydro-arbeider, sier til DN at han søker jobb med en gang. 56-åringen har gått arbeidsløs siden Rec gikk konkurs i 2012.

Annonse
Annonse