JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

Solberg: Den nye regjeringen kommer til å møte seg selv i døren

Statsminister Erna Solberg lover at Høyre skal være en konstruktiv opposisjon i det nye Stortinget og tror valgvinnerne vil slite med å oppfylle sine løfter.
Statsminister Erna Solberg (H) under partilederdebatt på Stortinget.

Statsminister Erna Solberg (H) under partilederdebatt på Stortinget.

Jan-Erik Østlie

Solberg sa i partilederdebatten at hun er stolt over det regjeringen har oppnådd de siste åtte årene, men at det er vanskelig å bli gjenvalgt for en tredje periode.

– Det blir fort fokus, etter åtte år, på de tingene man er misfornøyd med, mer enn det man er fornøyd med, sa hun om valgnederlaget.

Aktuelt: Nå peker også Vedum på Støre som statsminister

Høyre blir opposisjonsparti i det nye Stortinget.

– Vi skal være et konstruktivt parti i opposisjon, et tydelig alternativ, og vi vil tydelig utfordre på alt vi har lovet, sa Solberg.

– For jeg har jo en mistanke om at noen her kommer til å møte seg selv i døren noen ganger i løpet av årene som kommer. Ikke så veldig sjeldent tror jeg, det blir nok ganske ofte, ut fra valgkampen som har vært, la hun til.

Annonse

Flere saker

Annonse