JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Solberg oppgitt over SV-lederens moralske pekefinger

Statsminister Erna Solberg (H) er lei av at SV-leder Audun Lysbakken stadig anklager henne for usosial politikk.
Erna Solberg.

Erna Solberg.

Ole Palmstrøm

– Hvorfor sender Solberg alltid regningen for overklassens klassefest til fattige og syke, spurte Lysbakken statsministeren i spørretimen i Stortinget onsdag.

Det fikk Solberg til å ta et oppgjør med Lysbakkens retorikk. Hun hevder han blant annet sprer feilaktige påstander om at regjeringen kutter i tilbudet til multifunksjonshemmede.

– Det er ofte med en veldig moralsk indignasjon han gjør det, sa Solberg.

Hun mener påstanden er feil fordi kuttet gjelder statens kompensasjon til kommunene for tunge brukere.

– Det berører ingen rettigheter for multifunksjonshemmede, understreket hun, og påpekte at de rødgrønne også gjorde endringer i kompensasjonen.

Lysbakken ville imidlertid ikke la seg irettesette av Solberg, og fortsatte å anklage henne for å kutte i velferdsordningene.

– På mandag ble det sagt at solen skinner på hele landet. Det er mange solen ikke skinner på fordi solen skal skinne så sterkt på de rikeste, hevdet han.

Han viste til den såkalte avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen, som betyr at alle sektorer skal kutte 0,5 prosent i sine driftsbudsjetter.

– Hun gir med den ene hånden og tar med den andre. Det er langt mindre satsing på velferd enn det hun gir inntrykk av, sa han i Stortingets spørretime onsdag.

Solberg hevder imidlertid at budsjettet prioriterer velferd.

SV vil tvinge regjeringen til å se på følgene av «usosiale kutt»

Annonse
Annonse