JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnstyveri:

Solberg varsler kamp mot lønnstyveri

Regjeringen varsler økt innsats for å sikre at lønn, pensjon, feriepenger og ytelser som skulle gått til de ansatte, ikke blir frarøvet dem.

Ole Palmstrøm

– Det vi gjør, er at vi adopterer begrepet lønnstyveri. Rent juridisk er det ikke noe begrep i dag, men samtidig skjønner jo alle hva det betyr, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Børsen mandag.

Sammen med partene i arbeidslivet, finansministeren og næringsministeren deltar han samme dag på et møte om arbeidslivskriminalitet på statsminister Erna Solbergs (H) kontor.

– Vi skal ta skurkene i arbeidslivet, varsler Solberg.

Debatt: Stopp lønnstyvene!

– Det er ingen tvil om at jo flere tiltak vi gjør, desto mer raffinerte blir metodene for å jukse. Derfor sier vi nå at straffereaksjonene bør bli høyere, og vi vil innføre egne straffereaksjoner for lønnstyveri, sier hun.

Ifølge Børsen jobber regjeringen i tillegg med å vurdere særskilt straffansvar for arbeidsgiver ved misbruk av permitteringsordningen.

Mandagens møte er en årlig gjennomgang av status i innsatsen mot arbeidslivskriminalitet. I år blir det orientert om arbeidet med å hindre utnytting av ordningene som er innført som følge av koronautbruddet.

Debatt: «De som kun er opptatt av profitt og kortsiktighet, synes gjerne at det er OK å stjele fra sine ansatte», skriver Anne-Grethe Krogh i Fagforbundet

Annonse
Annonse