JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spanske Norwegian-ansatte sier de ble ulovlig overført til bemanningsselskap

Spansk fagforening truer Norwegian med konflikt

Fagforeningen som organiserer Norwegians kabinansatte i Spania truer med streik hvis ikke de får inngå tariffavtale med morselskapet Norwegian Air Shuttle.
Spanske kabinansatte truer Norwegian med streik.

Spanske kabinansatte truer Norwegian med streik.

Håkon Mosvold Larsen/NTB

yngvil@lomedia.no

En streik kan ramme en rekke flygninger mellom Norwegians sju baser i Spania og skandinaviske og vesteuropeiske byer, skriver det danske bransjenettstedet check-in.dk.

Norwegian har etablert et bemanningsselskap for kabinansatte med base i Spania – slik Norwegian også har gjort i Norge. Men de kabinansatte i Spania vil ikke inngå tariffavtale med bemanningsselskapet. De vil ha avtale direkte med morselskapet Norwegian Air Shuttle. Nå truer de med streik eller andre faglige aksjoner hvis de ikke når fram med kravet sitt, skriver check-in.dk.

– Vi vil ikke akseptere å forhandle med Norwegian Air Resources Spain som bemanningsselskap, da det ikke er i tråd med loven, etter at de ansatte ble ulovlig overført (til bemanningsselskapet, journ.anm.) i 2015, sier Ernesto Iglesis fra fagforeningen USO til check-in.dk.

– De aggressive forsøkene på å outsource kabinbesetninger kan i begynnelsen av dette året føre til potensielle faglige konflikter, hvis Norwegian ikke velger å følge lovgivningen her i Spania. Vi vil i løpet av januar holde møter med våre kolleger for å informere dem om utviklingen. Så kan de selv bestemme om de vil igangsette streiker eller faglige aksjoner.

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker Nilsen, sier dette til Dagens Næringsliv om saken:

– Vi har en god og konstruktiv dialog med de spanske fagforeningene, som verken overfor oss eller myndighetene har varslet at streik skal være på trappene. Våre spanske kolleger er fast ansatt i et spansk Norwegian-selskap og ikke i det norske morselskapet. Kollektivavtalen er derfor mellom de to spanske partene, sier han til dn.no – som først omtalte saken i Norge.

Dette Norwegian-flyet er japansk eid, drevet fra Irland, med slovakiske piloter, men norskregistrert

Kabinpersonalet på Norwegian-fly nektet å fly videre med lavpris-piloter

Halvparten av pilotene er ikke fast ansatt

Annonse
Annonse