JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Prisen på strøm:

Statkraft-sjefen tror strømsjokket kan vare til våren

Strømprisene har økt i løpet av sommeren og høsten. Nå tror Statkraft-sjefen at strømsjokket kan vare til våren.
Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft sier at strømbildet vil være usikkert i tiden som kommer. Han tror samtidig at strømsjokket kan vare til våren.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft sier at strømbildet vil være usikkert i tiden som kommer. Han tror samtidig at strømsjokket kan vare til våren.

Leif Martin Kirknes

– Når man ser prisene i strømmarkedet fremover er de ganske høye gjennom vinteren, før de synker til våren. Det er markedsbildet nå. Dette vil kunne endre seg med værsituasjonen og gassprisene i Europa, så det er et usikkert bilde, sier Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen til Finansavisen.

I løpet av sommeren og høsten har strømprisene økt. I forrige uke var snittprisen i prisområdet Oslo 113 øre per kilowattime. På samme tid i fjor lå prisen på 12,5 øre.

Økende strømpriser bekymrer Industri Energi: – Vi må investere i vannkrafta vi har i dag

Samtidig som Statkraft og andre kraftprodusenter tjener svært gode penger, understreker konsernsjefen at markedssituasjonen har sin bakside.

– Det er en utfordring for strømkunder i både Norge og resten av Europa at det er såpass høye energipriser som nå. Vi skal ha stor respekt for at det kan være dyrt å betale for strømmen nå og kommende vinter, sier Rynning-Tønnesen.

Annonse
Annonse