JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statoil kutter 209 årsverk

Leif Sande i Industri Energi reagerer sterkt på at Statoil kutter 209 årsverk i Norge.
Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi mener Statoil sender ut et svært dårlig signal når de velger å flagge ut arbeidsoppgaver.

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi mener Statoil sender ut et svært dårlig signal når de velger å flagge ut arbeidsoppgaver.

Sissel M. Rasmussen

hanne@lomedia.no

I en pressemelding bekrefter selskapet at arbeidsoppgavene overføres til tre eksterne selskaper. Dette omfatter IT, eiendomsdrift og finans.

Alle de fem fagforeningene har anbefalt bedriften å ikke gjennomføre tjenesteutsetting.

– Svært dårlig signal

– Vi er imot denne utflaggingen, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

– Dette er et svært dårlig signal for Statoil å sende ut. Vi er imot denne type utflagging av norske arbeidsplasser til lavkostland. Statoil bør heller effektivisere driften i samarbeid med sine ansatte, ikke flagge dem ut, sier Sande.

– Outsourcing av spisskompetansejobber innen IT og andre kontorarbeidsplasser i Statoil til baltiske land er ren og skjær utflagging. Dette utvikler ikke noe som helst her i landet, i motsetning til investeringer i ny teknologi, innovasjon og økt kompetanse hos medarbeiderne, sier Sande.

Sande understreker at Industri Energi har arbeidet imot denne utflaggingen hele tiden, og minner om at det opprinnelige tallet for utflagging som verserte var opp mot 1000 ansatte. Sande sier Industri Energi i Statoil nå vil arbeide for at de som rammes får best mulig behandling, nå som ledelsen i Statoil har bestemt seg for å gjennomføre utflaggingen.

– Forretningsmessig rasjonale

– Etter grundig evaluering har vi konkludert med at det er et solid forretningsmessig rasjonale for outsourcing innen disse tjenesteområdene, sier Torgrim Reitan, konserndirektør for økonomi og finans i Statoil.

Statoil mener at utskillingen av disse tjenestene til eksterne leverandører vil styrke konkurranseevnen ved å redusere kostnadene og øke fleksibiliteten.

– Samtidig opprettholder vi et riktig servicenivå, sier Reitan.

Tilbys ansettelse

Statoil opplyser at de fleste av de ansatte som vil bli berørt av endringene, vil bli tilbudt ansettelse hos de nye leverandørene.

– 80 prosent av de ansatte som berøres av endringen, vil bli tilbudt ansettelse hos leverandørene, sier pressetalsmann Fredrik Norman til Stavanger Aftenblad. Også 30 stillinger i utlandet vil bli berørt av endringene.

Selskapene som er valgt, er Capgemini for IT, Coor Service Management for eiendomsdriften og Accenture for økonomi og finanstjenester.

Det er meningen at oppgavene blir overført til de tre selskapene i løpet av våren.

Coor Service Management opplyser at avtalen om servicetjenester med Statoil omfatter både eiendomsdrift, renhold, sikkerhets- og resepsjonstjenester, konferansetjenester og kontorservicetjenester. Avtalen skal være den største innen dette tjenesteområdet i Norden på over ti år.

– Vi er glade og stolte over denne avtalen som innebærer at vi vokser markant i Norge. For konsernet får dette positive effekter på omsetning og resultat allerede i 2014, sier Mikael Stöhr, konsernsjef for Coor Service Management. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse