JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hans-Christian Gabrielsen (1967-2021):

Statsministeren: – Det er trist for hele det norske samfunnet. Hans-Christian var en viktig med- og motspiller

Erna Solberg tok tirsdag farvel med en skarp LO-leder, som ikke var redd for å tale henne og regjeringen midt imot. – Samtidig hadde vi respekt for hverandre, sier hun.
Erna Solberg husker Hans-Christian Gabrielsen som en LO-leder med en sterk personlighet, som skjønte systemet.

Erna Solberg husker Hans-Christian Gabrielsen som en LO-leder med en sterk personlighet, som skjønte systemet.

Sissel M. Rasmussen

helge@lomedia.no

Statsminister Erna Solberg deltok selv i begravelsen til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Hun var sterkt preget i stundens alvor. Meldingen om LO-lederens død var en utrolig trist beskjed å få.

– Det var brutalt. 53 er altfor tidlig. Det er ikke til å fatte. Det er selvfølgelig utrolig trist, først og fremst for hans familie. Men også for hele LO-familien, sier statsminister Erna Solberg til FriFagbevgelse.

– Det er trist for hele det norske samfunnet. Hans-Christian var en viktig med- og motspiller. Og en viktig person for trepartssamarbeidet. Dermed var han også viktig person for hele landet, legger hun til.

– LO er en viktig organisasjon for utviklingen av vårt samfunn. Det har vært et tett samarbeid mellom LO og regjeringen, NHO og de andre arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene. Men LO og NHO har sittet i førersetet for mange ulike tiltak, sier Solberg.

Direkte klokken 16.00: Se minnestunden her

Hun husker Hans-Christian som en LO-leder med en sterk personlighet, og ikke minst at han skjønte systemet.

– Det er også LOs kred. De skjønner at i det lange løp lønner det seg å ivareta nasjonale interessert samtidig som man ivaretar arbeidstakernes interesser, sier hun.

– I tillegg til å ha en sterk personlighet, hadde Hans-Christian en forståelse for viktigheten av konkurranseevnen. Han forsto viktigheten av å holde fast på langsiktigheten i politikken. Det er noe av det som gjør Norge til en bedre fungerende økonomi til tross for et høyt lønnsnivå og høyt kostnadsnivå, sier Solberg.

Venn og kollega Wegard Harsvik: – Jeg tenker fortsatt: «Dette må jeg tipse Hans-Christian om». Men så er han ikke her lenger

Yngve Hågensen: Hele samfunnet vil savne Hans-Christian Gabrielsen

Annonse
Annonse