JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsledighet

Stavanger kommune vil teste sekstimersdag

Flertallspartiene i Stavanger kommune ønsker å teste ut sekstimersdag. I første omgang vil de teste ut prosjektet i én virksomhet i to år.
Mímir Kristjánsson

Mímir Kristjánsson

Ihne Pedersen

Det er SV, Rødt, MDG, Ap, Sp og FNB som i sitt budsjettforslag ønsker å innføre kortere arbeidsdag i kommunen, skriver Nettavisen.

I første omgang ønsker de å finne én virksomhet i kommunen og gjennomføre et pilotprosjekt over to år. Målet er å finne gevinster i form av økt trivsel, redusert sykefravær, bedre tilbud og bedre produktivitet på jobb.

Rødt-leder i Stavanger Mímir Kristjánsson sier de håper å inspirere folk til å forstå at en seks timers arbeidsdag kan være noe av svaret i en situasjon hvor mange hundre tusen står utenfor arbeidslivet fordi de sliter seg ut.

– Samtidig som vi har en privat forbruksvekst som neppe er bærekraftig på sikt, sier Kristjánsson.

Han innrømmer at kommunen ikke aner hva prosjektet vil koste.

Høyre-politiker Aleksander Stokkebø synes flertallspartienes forslag er alt annet søt musikk. Til Nettavisen sier han at det er en ganske tonedøv prioritering i en tid der flere skal tilbake i arbeid.

– Dette er et slag i magen for alle som er usikre på egen jobbsituasjon. Vi skal prioritere lokale og nasjonale tiltak for å holde hjulene i gang. Høyre har foreslått flere gode tiltak for arbeidslivet som har blitt avfeid av det rødgrønne flertallet. Nå ser vi hvor de har tenkt å bruke pengene, sier Stokkebø.

Nå må vi innføre sekstimersdagen og dele på jobbene, mener Jord (29). Se forskere og forbundsfolks argumenter for og imot

Annonse
Annonse