JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stiller kabinettspørsmål

Begge kandidatene til ledervervet i Transportarbeiderforbundet går for seier og ikke noe annet.
Hvem skal ut? Det er bare plass til en på toppen i Transportarbeiderforbundet. Blir det Lars Johnsen eller Roger Hansen som forsvinner?

Hvem skal ut? Det er bare plass til en på toppen i Transportarbeiderforbundet. Blir det Lars Johnsen eller Roger Hansen som forsvinner?

Marcel Tiedje

torgny@lomedia.no

Det var først mandag, på landsmøtet andre dag at 1. nestleder Lars Johnsen varslet valgkomiteen om at han stiller som lederkandidat - mot den sittende forbundslederen, Roger Hansen.

De to var motkandidater også på det forrige landsmøtet. Da vant Hansen med knappest mulig margin.

Roger Hansen sier til LO-Aktuelt at han hadde håpet å slippe en reprise på valget for fire år siden, men han understreker samtidig at han ikke har noe annet alternativ enn å bli gjenvalgt til ledervervet.

– Du må tro meg på det at jeg ikke har vurdert noen andre alternativer, sier Hansen.

Vinn eller forsvinn

Også nåværende 1. nestleder, Lars Johnsen, som lanserte sitt kandidatur mandag, sier det ikke er aktuelt å fortsette som nestleder.

– Hva skjer du hvis du ikke blir valgt som leder?

– Da må jeg se meg om etter en ny jobb, sier Johnsen som er 59 år gammel.

– Da blir det vinn eller forsvinn?

– Ja.

Klokka 14.45 i dag går valgkomiteens leder på talerstolen og legger fram komiteens innstilling på ny ledelse i forbundet. Etter planen skal valget være avsluttet innen kl 17.30 i ettermiddag.

Ny kandidat

Dette innebærer at det uansett kommer til å rykke inn minst ett nytt fjes i ledelsen av Transportarbeiderforbundet. Lederen i Norsk havnearbeiderforening, Terje Samuelsen, bekrefter overfor LO-Aktuelt at han stiller som nestlederkandidat. Samuelsen er som leder i Havnearbeiderforeningen svært sentral i konflikten som pågår i norske havner og som Transportarbeiderforbundet er involvert i. Samuelsen er fra Kristiansand. Han vil ikke stille opp til noen andre verv enn som nestleder.

Annonse
Annonse