JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oljepakken:

Støre forsvarte oljepakken: Aktivitet er nøkkelordet

Ap-leder Jonas Gahr Støre forsvarte den sjenerøse krisepakken til oljeindustrien da han oppsummerte det politiske halvåret torsdag.
Ap-leder Jonas Gahr Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre

Jan-Erik Østlie

– Man kan ikke stille krav til en død hest, spissformulerte han.

– Hvis det ikke er aktivitet, så mister vi jobber, folk mister inntekt og lokalsamfunn blir rammet. Hvis det ikke er aktivitet i industrien, kan vi heller ikke stille krav til den. Det er det vi skal gjøre når vi skal møte klimautfordringene, sa Støre.

Det har vært strid internt i Arbeiderpartiet om støtteordninger for olje- og gassindustrien, spesielt sett opp mot energipolitikk og utviklingen av grønne løsninger.

• Les også: Jørn Eggum om oljepakken: – Nå tar Stortinget jobbene på alvor

Aktivitet

Støre mener det sjokket oljesektoren møtte i vår, med ringvirkninger fra koronapandemien og et betydelig oljeprisfall, gjorde inngripen nødvendig. Det vil berede grunnen for en ny energipolitikk på sikt, argumenterte han.

– Nøkkelordet er aktivitet. Skal vi få fatt på klimaindustrien, fangst og lagring av CO2, krav til havvind i store prosjekter, en hydrogenstrategi – ikke bare et hydrogendokument, og krav til sirkulærøkonomi, så må det være en stat som er villig til å stille opp. Men det må være aktivitet ute i økonomien, utdypet han.

• Les også: Oljeavtalen sikrer flere hundre tusen årsverk, mener Industri Energi-lederen

Ikke bekymret

Støre lot ikke til å mene at spenningen mellom den klimapolitiske siden i Arbeiderpartiet og den tradisjonelle industrien med forankring i LO og fagbevegelsen, er noe å bekymre seg over.

– Ap har aldri vært et parti uten debatt, uten engasjement mellom generasjoner og ulike deler av landet. Det er derfor vi er i det partiet. det speiler ulike deler av landet. Det lever jeg veldig vel med, sa han, og fortsatte:

– Når vi finner løsninger, så blir det kraftfull politikk. De vedtak vi har fattet i disse spørsmålene, er fattet med bredt flertall i partiet. Det er stort gehør, men bred debatt.

• Les også: AUF-leder Ina Libak om framtiden for Ap: – Partiet tåler ikke å miste ungdommen

Annonse

Flere saker

Annonse