JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Espen Utne Landgraff ansatt i Rødt:

Streikegeneral fra Foodora går til Rødt

Espen Utne Landgraff, frontfigur for Foodora-streiken, er blant nysigneringene til Rødts sekretariat på Stortinget.
Espen Utne Landgraff går fra Fellesforbundet til Rødts stortingsgruppe.

Espen Utne Landgraff går fra Fellesforbundet til Rødts stortingsgruppe.

Håvard Sæbø

helge@lomedia.no

Rødt er nå i mål med å utvide staben på Stortinget etter rekordvalget i høst. Flere av de nyansatt har bakgrunn fra fagbevegelsen.

Espen Utne Landgraff, kjent som frontfigur for Foodora-streiken, kommer fra jobb som organisasjonsarbeider i Fellesforbundet avd. 004 (Oslo transportarbeiderforening). Han skal jobbe som presse-/kommunikasjonssekretær.

Landgraff er sykkelbudet som kjempet en lang kamp mot Foodora – og som ble kronet med seier. Etter fem uker med full medietrykk, syklende opptog gjennom Oslos gater, og kampanje på sosiale medier, vant de fram og Foodora-budene fikk tariffavtale i 2019.

Les mer: Paul og Espen skaffet Foodora tariffavtale. Nå dumper nye selskaper sykkelbud-lønna

Mirjam Sorge Folkvord har jobbet som rådgiver i samfunnspolitisk avdeling i YS, i hovedsak med arbeidslivspolitikk, næringspolitikk og innovasjon. I Rødt skal hun jobbe som politisk rådgiver.

Christian Sørgjerd har hatt verv i Aftenpostens redaksjonsklubb og andre oppgaver i Norsk Journalistlag. Han skal også jobbe som politisk rådgiver.

Han har jobbet 12 år i Aftenposten,

Liv Bjørnhaug Johansen har vært temaredaktør i Sykepleien, tidsskriftet til Norsk Sykepleierforbund. Også hun skal jobbe som politisk rådgivere. 

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er glad for å ha fått på plass det han betegner som et kompetent og spennende lag i stortingssekretariatet.

– Nå starter den nye arbeidsdagen. Med en stor Rødt-gruppe skal vi forandre Norge til et mer rettferdig samfunn. Da trenger vi et sterkt apparat som kan hjelpe oss med å gjøre jobben, hente råd og styrke fra folk og organisasjoner, og synliggjøre Rødts arbeid på Stortinget, sier Bjørnar Moxnes til FriFagbevegelse.

– Det er helt sentralt for Rødts prosjekt at vi skal være et parti for fagbevegelsen og vanlige arbeidsfolk. Nå skal vi finne formen i et viktig stortingsarbeid med en vesentlig større Rødt-gruppe. Derfor er vi veldig fornøyd med å få enda flere som har jobbet i fagbevegelsen med på laget, sier Fredrik V. Sand, sekretariatsleder til FriFagbevegelse.

Annonse
Annonse