JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sudanere gjennomfører generalstreik i protest mot militærjuntaen

Sudanske demonstranter vil gjennomføre en todagers generalstreik for å presse det militære til å gi fra seg makten til et sivilledet styre.
Bankansatte demonstrerer i Khartoum under en to dager lang generalstreik for å legge press på det militære.

Bankansatte demonstrerer i Khartoum under en to dager lang generalstreik for å legge press på det militære.

AFP / NTB Scanpix

Protestbevegelsen, som består av en allianse av opposisjonsgrupper og aktivister, har oppfordret folk til å gå på jobb tirsdag og onsdag, men uten å gjøre noe arbeid.

p

Oppfordringen til generalstreik skjer som følge av at samtalene mellom bevegelsen og militærjuntaen som overtok makten da president Omar al-Bashir ble styrtet i april, nå er helt fastlåst.

– De avviser alle våre forslag, sa en av protestbevegelsens forhandlere, Wajdi Saleh, på en pressekonferanse mandag kveld. Der tok han til orde for å bruke både streikevåpen og andre former for sivil ulydighet.

– Vi har ikke andre muligheter, føyde han til.

Opposisjonen krever at det settes inn et sivilt styre, og at hærens representasjon begrenses. Juntaen nekter på sin side å gi fra seg makt og mener landets øverste leder inntil videre bør være juntaleder Abdel Fattah al-Burhan.

Etter omfattende protester ble partene i midten av mai enige om en overgangsperiode på tre år fra dagens makthavere til et sivilt styre og administrasjon. Men avtalen ble ikke undertegnet da juntaen suspenderte samtalene i forrige uke.

Annonse
Annonse