JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Overnatting på SFO:

SV vil forby overnatting på lukket SFO

Mandag fremmer SV lovforslag om forbud mot at barn og unge kan overnatte i lukkede SFO-tilbud. Ap og Frp er enig med SV i at praksisen må forbys.
Freddy André Øvstegård, stortingsrepresentant for SV og medlem av familie- og kulturkomiteen

Freddy André Øvstegård, stortingsrepresentant for SV og medlem av familie- og kulturkomiteen

Flickr

De politiske reaksjonene kommer i kjølvannet av Aftenpostens artikler om Det Islamske Kultursenter, der barn og unge overnatter i menighetslokaler i forbindelse med koranundervisning og leksehjelp.

– Vi kan ikke tillate lukkede tilbud for barn og unge, men må kaste lys over hva som skjer bak lukkede dører i religiøse miljøer, sier Freddy André Øvstegård, stortingsrepresentant for SV og medlem av familie- og kulturkomiteen til Stavanger Aftenblad.

I tillegg til at praksisen kan føre til segregering, mener Øvstegård manglende åpenhet er problematisk. Kultursenteret har såkalte etterskoletilbud i Drammen, Oslo, Nedre Eiker, Grenland, Moss og Stavanger.

p

Kort tid etter avsløringene ba Arbeiderpartiet regjeringen sette en stopper for muslimske overnattings-SFO-er. Mandag vil SV på et møte i Stortinget «be regjeringen utrede og komme tilbake til Stortinget med nødvendige lovendringer for å sikre at ulike organisasjoner – herunder særlig ulike tros- og livssynssamfunn – ikke på lovlig vis kan drive omfattende og lukkede undervisningsopplegg med overnatting over lengre tid».

Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Engen-Helgheim sier SVs forslag høres ut som de er i tråd med det Frp har sagt de ønsker å få inn i den nye tros- og livssynsamfunnsloven.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm har også krevd at myndighetene undersøker Det Islamske Kultursenters overnattings-SFO. I et brev til statsrådene med ansvar for utdanning, integrering og likestilling i november ba Bjurstrøm myndighetene om å undersøke forholdene, ifølge Aftenposten.

Annonse
Annonse