JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

Svensk LO-leder kom for å lære av valgseieren

Den svenske LO-lederen, Susanne Gideonsson, besøkte sin norske kollega for første gang. Men kunne samtidig røpe at det ikke bare var for å besøke henne denne gang.
Den svenske LO-lederen Susanne Gideonsson gjestet Arbeiderpartiets valgvake og LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Den svenske LO-lederen Susanne Gideonsson gjestet Arbeiderpartiets valgvake og LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Susanne Gideonsson er i Norge for å følge med på det spennende valget. Neste år er det nemlig svenskenes tur til å gå til valgurnene. I motsetning til i Norge står det om å forsvare en regjeringsposisjon, mens man i Norge vinner en statsminister.

Hun likte slagordet til Arbeiderpartiet i valgkampen.

– Den viktigste politikken er ikke den som skjer i Riksdagen (det svenske Stortinget). Det viktigste politikken er den som avgjøres nær mennesker. Vanlig folk har vi hatt som slagord i valgkampen tidligere. Der kjenner vi oss igjen, mener Susanne Gideonsson.

LO-leder Peggy gleder seg: – Valgseier for Arbeiderpartiet er resultat av en laginnsats

Den svenske LO-lederen er imponert over innsatsen til LO i den norske valgkampen.

– Er du her for å lære?

– Selvsagt er det interessant å se hva som skjer her. Jeg har sagt det i hele dag, men kan gjenta det: Jeg er kjempe-misunnelig på det gode samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet i Norge. Til og fra har det ikke vært like bra i Sverige, men Gideonsson.

– Nå er det i ferd med å bli bedre hos oss også. Det er på rett vei. Vi forsøker å bygge opp samarbeidet også lokalt slik at det blir bedre også der, sier Gideonsson.

Hun er blant annet misunnelig på det tette samarbeidet mellom Ap og LO i Samarbeidskomiteen.

– Det er ikke nok å treffes en gang hvert halvår. Man må ha kontakt hele tiden, slik som i Norge. Kontakten må pågå hele tiden, sier den svenske LO-lederen.

Gideonsson kommer fra forbundet Handels, Sveriges søsterorganisasjon til Handel og Kontor. Samme forbund som LO-leder Peggy Hessen Følsivk. Faktisk var de to nestledere i hver sin forening – samtidig – i sin tid.

Annonse

Flere saker

Annonse