JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosial dumping

Tajik mener SAS opptrer uryddig overfor pilotene. Nå ønsker hun et nordisk samarbeid

Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) inviterer til nordisk samarbeid for å hindre selskaper i å «organisere seg unna arbeidsgiveransvar».

Brian Cliff Olguin

Tajik mener SAS-konflikten aktualiserer problemstillingen, som hun beskriver slik overfor VG:

– Vi har sett at arbeidsfolk som er godt kvalifiserte opplever at selskapet lager et nytt underselskap, der de må søke stillingen sin på nytt. Det er ikke en ryddig måte å gjøre det på, og en situasjon som vi vil unngå.

Få oversikt: Dette ønsker Støre-regjeringa å gjøre med arbeidslivet

Hun sier hun har forståelse for at flyselskapets grep utløser sterke reaksjoner.

De nordiske arbeidsministrene skal møtes under nordisk ministerrådsmøte i slutten av november.

– Jeg kommer til å sende et brev til mine nordiske ministerkolleger nå. Jeg mener vi vil ha godt av å samarbeide tettere i de nordiske landene. Vi er alle regjeringer som står på arbeidstakernes side, og både Sverige, Danmark og Finland har sosialdemokratiske regjeringer, sier Tajik.

Hadia Tajiks første offisielle oppdrag som arbeidsminister: – Naturlig å starte hos LO

SAS avviser at de organiserer seg bort fra arbeidsgiveransvaret.

– Våre medarbeidere er og skal fortsatt være ansatt i SAS, skriver Kjetil Håbjørg, Norgessjef og konserndirektør i SAS.

Under koronapandemien sa SAS-ledelsen opp en rekke piloter. Nå er det opprettet nye datterselskaper der pilotene må søke på sine gamle jobber.

Annonse
Annonse