JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret:

Lønnsoppgjøret i finansbransjen er i gang

LO Finans krever et økonomisk oppgjør i tråd med frontfaget.
Finansforbundet opplyser at de venter reallønnsvekst for sine medlemmer. (Illustrasjonsfoto)

Finansforbundet opplyser at de venter reallønnsvekst for sine medlemmer. (Illustrasjonsfoto)

Tuva Åserud

lene.svenning@lomedia.no

I dag, mandag, startet lønnsoppgjøret mellom partene i finansbransjen. De to arbeidstakerorganisasjonene Finansforbundet og LO Finans forhandler parallelt med arbeidsgiverorganisasjonen Finans Norge.

Peggy Hessen Følsvik, nestleder i LO, leder forhandlingene for LO Finans. Hun tror årets forhandlinger vil bli «stramme».

LO Finans har likevel forventninger til oppgjøret:

– For LOs del er det i tråd med frontfaget, sier Følsvik til HK-Nytt.

Det vil altså si en økonomisk ramme tilsvarende 1,7 prosent lønnsvekst, på linje med det Fellesforbundet og Norsk Industri ble enige om i lønnsoppgjøret for industriarbeiderne.

LO Finans, som har medlemmer i både Handel og Kontor og Fagforbundet, har overlevert mer enn rene lønnskrav.

– Noe av det viktigste er kompetanse og kompetanseutvikling. Det handler om endringer i avtaleteksten om dekning av utgifter i forbindelse med studier og kompetanseutvikling, sier Følsvik.

Ifølge LO-nestlederen har også arbeidsgiverne kommet med omfattende krav, som partene må gjøre et arbeid med. Følsvik vil ikke gå nærmere inn på hva det dreier seg om.

Også arbeidsgiverne ser til frontfaget.

– For Finans Norge er det viktig at oppgjøret gis en forsvarlig økonomisk ramme. Det betyr at finansnæringen må forholde seg til frontfagsrammen, på samme måte som de andre tariffområdene har gjort denne høsten. I år ble partene i industrien enige om en ramme på 1,70 prosent. I tillegg er det viktig for arbeidsgiversiden at tariffavtalen gjenspeiler endringer ellers i samfunnet, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i en pressemelding.

Hun er forhandlingsleder for arbeidsgiversiden.

Partene har satt frist for å bli enige til tirsdag ved midnatt.

Annonse
Annonse