JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tekna er for første gang større enn Nito

Akademikerforeningen Tekna vokser, og ved utgangen av 2020 var de for første gang større enn hovedkonkurrenten NITO.
Med sine 69.000, har Tekna for første gang i nyere tid passert NITO i antall yrkesaktive medlemmer

Med sine 69.000, har Tekna for første gang i nyere tid passert NITO i antall yrkesaktive medlemmer

Tekna

tore.ryssdalsnes@lomedia.no

Statistisk sentralbyrå (SSB) er kommet med nye medlemstall for landets arbeidstakerorganisasjoner. Tallene er fra utgangen av 2020, og de viser at mange av fagforbundene har hatt medlemsvekst i koronaåret 2020.

Tekna er del av hovedorganisasjonen Akademikerne og organiserer hovedsakelig sivilingeniører og arkitekter, men også andre med mastergrad innen realfag og teknologi. Ved utgangen av 2020 hadde Tekna 86.868 medlemmer, og av disse var 69.000 yrkesaktive, ifølge SSB.

Med sine 69.000, har Tekna for første gang i nyere tid passert NITO (Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon) i antall yrkesaktive medlemmer, skriver forbundet i en pressemelding.

Generalsekretær Line Henriette Holten i Tekna mener veksten er et resultat av grep Tekna har tatt over mange år for å være relevante for den moderne arbeidstaker. Men også et resultat av samfunnsutviklingen, der kompetanse og teknologi stadig blir viktigere. Tekna er med sine 38 prosent av medlemsmassen den største fagforeningen i hovedsammenslutningen Akademikerne.

Antallet fagorganiserte økte i Norge i 2020. LO økte medlemsmassen med 17.660, til 970.054. Med tilsvarende vekst som LO har hatt de siste årene, vil landets soleklart største organisasjonen for arbeidstakere passere 1 million medlemmer i løpet av 2023.

Aktuelt: LOs medlemstall økte under pandemiåret 2020

Annonse

Flere saker

Annonse