JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ti arbeidstakere har omkommet i arbeid så langt i år

Ti personer har omkommet i arbeid til nå. Det er like mange som i tilsvarende tidsrom i fjor.
En omkom i arbeidsulykke på Mantenas togverksted i Lodalen 25. mai.

En omkom i arbeidsulykke på Mantenas togverksted i Lodalen 25. mai.

Morten Hansen (arkivfoto)

torgny@lomedia.no

31. januar skjedde årets første dødsulykke. En bonde i 70-årene døde av skadene etter at han fikk en tung gjenstand over seg mens han arbeidet på gården ved Ask utenfor Hønefoss i Buskerud.

5. februar omkom en mann i slutten av 50-åra i en trafikkulykke. Han kjørte bil i jobben og kolliderte med en lastebil på Stange. Ulykken skjedde mellom Kåterud og Midstranda, og den omkomne var på vei sørover.

14. februar døde en mann i 40-årene i Gjerstad i Aust-Agder. Han arbeidet med å grave grøfter og ble overkjørt av en gravemaskin.

26. februar omkom en svensk mann i en snøscooterulykke i alpinbakken på Gaustablikk i Telemark. Ulykken skjedde under arbeid i alpinbakken.

5. mars døde en bonde på Stange i Hedemark. Traktoren han kjørte veltet.

Fire av ti som er drept i arbeidslivet i Norge i 2017 er østeuropeere

9. mars omkom en ansatt i Trønderenergi kraft. Mannen, som var 46 år gammel, omkom i en trafikkulykke på Sluppen i Trondheim. Den omkomne kjørte lett motorsykkel og ble påkjørt av en lastebil som ikke overholdt vikeplikten.

28. mars døde en mann i en arbeidsulykke ved en trelastbedrift i Åmli i Aust-Agder. Mannen som døde var i 70-årene, men var fortsatt i jobb. Han ble påkjørt av en truck på området og døde av skadene han pådro seg.

4. april omkom en polsk sjåfør i en trafikkulykke i Stor-Elvdal. Politiet fikk melding om ulykken rundt klokka 9.00 om morgen. Den omkomne var ansatt i et firma på Eidsvoll.

25. mai omkom en person på verkstedsområdet til Mantena i Lodalen i Oslo. Politiet ble varslet klokka 10.47.

14. juni omkom en latvisk statsborger om bord i tråleren Nordstar som var på vei til Ålesund for lossing. Den omkomne falt om under arbeidet i en tank. Selv om dette ble raskt oppdaget og det ble satt i gang hjerte- og lungeredning, sto livet ikke til å redde.

En omkom i arbeidsulykke på Mantenas togverksted i Lodalen

Dødsulykker i Norge registreres av fire ulike tilsyn. For sjøfarten er det Sjøfartsdirektoratet, for lufttrafikken er det Luftfartstilsynet, Petroleumstilsynet registrer arbeidsulykker innen olje- og gassvirksomheten og Arbeidstilsynet registrer resten av arbeidslivet. Tallene sendes så til Statistisk sentralbyrå, som fører statistikk.

I første halvår i år, er det ikke registrert noen luftfartsulykker i forbindelse med arbeid. Heller ikke innen petroleumsvirksomheten har det vært dødsulykker.

Oversikten bygger på rapporter fra tilsynene, samt rapporter i media.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse