JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Tidligere SU-leder Andreas C. Halse blir ny fagsjef i Agenda

1. februar starter Andreas Christiansen Halse (35) som ny fagsjef i Tankesmien Agenda. Agenda-sjef Trygve Svensson kommenterer det som et offensivt grep for arbeiderbevegelsen.
FAGLIG STERK: – Andreas er en sterk ideolog og faglig sterk, sier Agena-sjef Trygve Svensson til FriFagbevegelse om nyansettelsen.

FAGLIG STERK: – Andreas er en sterk ideolog og faglig sterk, sier Agena-sjef Trygve Svensson til FriFagbevegelse om nyansettelsen.

Privat

helge@lomedia.no

Andreas C. Halse blir en del av ledergruppen i Agenda sammen med Trygve Svensson og nestleder Hannah Gitmark. Han skal spesielt arbeide med politikkutvikling og den offentlige debatten.

Han offentliggjorde selv ansettelsen selv på sin Facebook-profil fredag.

– Fra 1. februar starter jeg som fagsjef i Tankesmien Agenda. Å gå tilbake til arbeiderbevegelsen føles på mange måter som å komme hjem igjen. Det er ingen tvil om at venstresiden og sosialdemokratiet har store oppgaver framover, og går en både spennende og krevende tid i møte. Det gleder jeg meg til å kunne bidra til, skrev han.

Til FriFagbevegelse sier han følgende:

– Det er veldig spennende tider vi lever i nå. Både Norge, verden og venstresiden i politikken står overfor store utfordringer. Det blir veldig spennende å få muligheten til å bidra til politikkutvikling i arbeiderbevegelsen og få være tett på fagbevegelsen, sier Andreas C. Halse.

Var SU-leder

Halse var leder i Sosialistisk Ungdom fra 2012 til 2014. Før det var han sentralstyremedlem i tre år.

– Jeg hadde en kjempefin tid i SU og SV. Det er veldig spennende å få muligheten til å være leder i en ungdomsorganisasjon. Jeg har satt veldig stor pris på og har vært veldig glad for min tid i SV like mye som jeg er glad for å være medlem av Arbeiderpartiet i dag, sier Andreas C. Halse til FriFagbevegelse.

Han meldte seg aldri direkte ut av SV, men etter en glidende overgang ble han medlem av Arbeiderpartiet i 2018.

– Både SV og Ap er en viktig del av arbeiderbevegelsen. Hvis jeg skal gi en kort forklaring på hvorfor jeg meldte meg inn i Ap, er det fordi jeg mener Ap har de beste forutsetningene for å finne både de viktige og samlende svarene på de største utfordringene vi står overfor. Når det er sagt er det å være fagsjef i Agenda på ingen måte en Ap-jobb, sier han til FriFagbevegelse.

– Tankesmien Agenda er til for en større del av sentrum og venstresiden i norsk politikk og jeg gleder meg til å jobbe bredt for å få fram gode forslag til politiske løsninger.

Opp mot fagbevegelsen

Spesielt ser Halse fram til å jobbe opp mot fagbevegelsen. Han har også bakgrunn fra LO-forbundet Industri Energi, som daglig leder av Svensson-stiftelsen.

Til Agenda kommer han fra IMDI (Integrerings-. og mangfoldsdirektoratet), hvor han er divisjonsdirektør.

Et halvt år som rådgiver for Libe Rieber-Mohn og to og et halvt år som avdelingsdirektør og divisjonsdirektør har gitt ham verdifulle lærdommer om alt fra integreringsfeltet til statlig styring, og ikke minst gitt ham privilegiet å møte og bli kjent med en masse fine folk.

– Om jeg skal være ærlig, hadde jeg vel aldri trodd jeg skulle ende i et direktorat, men jeg er oppriktig glad for opplevelsene jeg har fått og tilliten jeg er blitt vist, skriver han på Facebook.

Nå gleder han seg til å bli kjent med flinke, hyggelige og kunnskapsrike kollegaer i Agenda.

Og daglig leder Trygve Svensson gleder seg til å få en dyktig fagsjef.

– Andreas er en sterk ideolog og faglig sterk. Ansettelsen av ham er et offensivt grep for å utvikle arbeiderbevegelsen og en politikk for fagbevegelsen, sier Trygve Svensson til FriFagbevegelse.

Tankesmien Agenda er en partipolitisk uavhengig tankesmie som har som formål å bidra til samfunnsanalyse og politikkutvikling for det moderne sentrum-venstre. Tankesmia er organisert som et AS og eies av Trond Mohn og LO.

Annonse
Annonse