JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsvalgte Romi Singh fikk inspirasjon på Gol

Tillitsvalgt i Sykehuspartner HF, Romi Singh (38), deltok på sin aller første kartellkonferanse denne uka. Han kom hjem med mange nye inntrykk og ble inspirert til å fortsette. – Det er viktig å løfte blikket og se det store bildet, sier han.
DELEGASJON: EL og IT Forbundets delegasjon på LO Stats kartellkonferanse besto av, fra høyre,  Fred Løvli, Odd Helge Reppe, Romi Singh, Roar Skogøy og Reidunn Wahl (bak).

DELEGASJON: EL og IT Forbundets delegasjon på LO Stats kartellkonferanse besto av, fra høyre, Fred Løvli, Odd Helge Reppe, Romi Singh, Roar Skogøy og Reidunn Wahl (bak).

Ole Roger Berg, Fagforbundet

knut.viggen@lomedia.no

LO Stats årlige kartellkonferanse på Gol er et høydepunkt for tillitsvalgte fra en rekke bransjer og fagforbund. Her møter de sentrale innledere fra både fagbevegelse, politikk og sivilsamfunnet.

Det ble en øyeåpner for førstegangsdeltager Romi Singh.

– Vi fikk høre mange bra innlegg om relevante saker i hverdagen, det var svært interessant å være der, forteller Romi Singh, som har en bachelor fra Høyskolen i Oslo innen IT og prosjektledelse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DEBUT: Romi Singh er tillitsvalgt i Sykehuspartner HF og deltok på sin første kartellkonferanse.

DEBUT: Romi Singh er tillitsvalgt i Sykehuspartner HF og deltok på sin første kartellkonferanse.

Ole Roger Berg, Fagforbundet

Romi har jobbet fire år i Sykehuspartner HF og har vært tillitsvalgt de tre siste årene. Klubben har rundt 100 medlemmer på landsbasis.

I år var Romi også forhandlingsleder for klubben under lønnsforhandlingene mellom LO Stat/EL og IT Forbundet og Spekter/Sykehuspartner HF.

– Det var en god erfaring å ta med seg, sier han.

Tjenester til sykehusene

Romi bor med kone og to barn på Skedsmokorset utenfor Oslo og har arbeidsplassen sin på Skøyen. Her jobber han som prosjektleder.

Sykehuspartner leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i helseregion Helse Sør-Øst, eies av det regionale helseforetaket og drifter og forvalter IKT-systemer for sykehusene, både kliniske og administrative.

– Vi får inn bestillinger på små og store IT-tjenester og samler interne og eksterne ressurser slik at sykehusene får de tjenestene de trenger, forteller Romi.

Dessverre fikk Romi av private årsaker bare med seg første dag og deler av andre dag av konferansen, men sitter igjen med mange tanker i etterkant.

– Delta i debatten!

– Jeg tror mange unge i dag sliter med at de har lite håp om endringer når de ser hva som skjer rundt om i verden. Derfor likte jeg godt innlegget til Jonas Bals, som sa noe vesentlig om forskjellen mellom det å være deltager og det å være tilskuer, forteller Romi.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Panelsamtale mellom (f.v) Nancy Herz (Arbeids- og inkluderingsdepartementet) Sulo Taraku (Agenda), Halyna Silifonova (ukrainsk flyktning), Merete Gandrund (ordfører i Flå) og Trygve Svensson (Agenda) på Kartellkonferansen.

Panelsamtale mellom (f.v) Nancy Herz (Arbeids- og inkluderingsdepartementet) Sulo Taraku (Agenda), Halyna Silifonova (ukrainsk flyktning), Merete Gandrund (ordfører i Flå) og Trygve Svensson (Agenda) på Kartellkonferansen.

Ole Palmstrøm

– Det jeg sitter igjen med mest, er at man bare ved å delta i debatten kan være med og påvirke. Samtidig går det an å være uenige uten å være uvenner, som det ble sagt i en av paneldebattene.

– Det finnes krefter der ute som ønsker å drepe debatten, spre falske nyheter og gjøre flest mulig folk til tilskuere. Jeg mener vi må fortsette debatten og være aktive deltagere i den, sier han.

Bredere rekruttering

Romi Singh lærte i likhet med andre lite om fagbevegelsen på skolen. På Gol fikk han høre mer om arbeiderhistorie, Jonas Bals kom i fjor ut med boka «Streik», som tar for seg noen milepæler i den norske arbeiderhistorien. Den har gjort inntrykk på Romi.

Han har selv flerkulturell bakgrunn og synes det er viktig at fagbevegelsen rekrutterer bredere.

– Det synes jeg absolutt. Jeg vil oppfordre dagens unge til å lese mer, sette seg inn i historien, sier Romi.

– Vi har en jobb å gjøre med å fortelle hva det innebærer å være tillitsvalgt. Jeg meldte meg på kartellkonferansen fordi jeg ønsket å lære mer, så min oppfordring er at om du er nysgjerrig nok, bli med. Jeg håper at også andre ser mulighetene som ligger i å engasjere seg, sier han.

Fem fra EL og IT

Årets kartellkonferanse hadde et bredt program med innledere fra fagbevegelse, regjering, ungdomspartier, Folkehelseinstituttet, Norges Bondelag, Krigsskolen med mer.

– Jeg synes det var veldig interessant å høre innlegget fra Elsa Alm - 22 år gammel ungdomssekretær i svensk LO - og hennes analyse av unge gutters mangel på fremtidsutsikter og politiske konsekvenser av dette, sier forbundssekretær Reidunn Wahl.

EL og IT Forbundets delegasjon besto av Fred Løvli, Odd Helge Reppe, Romi Singh, Roar Skogøy og Reidunn Wahl.

Fra venstre: Ola Svenneby, leder i Unge høyre og AUF-leder Astrid Hoem i panelsamtale med Trygve Svensson fra Agenda på Kartellkonferansen 2022.

Fra venstre: Ola Svenneby, leder i Unge høyre og AUF-leder Astrid Hoem i panelsamtale med Trygve Svensson fra Agenda på Kartellkonferansen 2022.

Ole Palmstrøm

Annonse
Annonse