JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre personer siktet for grovt bedrageri av Nav – fikk 500.000 i koronastøtte

En kvinne og to menn, alle i 30-årene, er siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav i forbindelse med koronastøtteordninger.
Tre personer er siktet for å ha grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav. De skal ha fått 500.000 gjennom koronastøtteordninger. (Illustrasjonsfoto)

Tre personer er siktet for å ha grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav. De skal ha fått 500.000 gjennom koronastøtteordninger. (Illustrasjonsfoto)

Emmie Olivia Kristiansen

De tre er alle norske statsborgere og har en familiær og vennskapelig relasjon, opplyser påtaleansvarlig i saken, politiadvokat John Lode Roscoe, til NTB.

De ble pågrepet under en ransaking av to adresser i Bergen kommune onsdag 17. mars. Etter gjennomført avhør og ransaking ble de tre løslatt.

Den ene personen er i tillegg siktet for hvitvasking av utbytte fra bedrageriet, opplyser Vest politidistrikt.

Politiet mistenker at de tre har gitt feilaktig informasjon om egen arbeidssituasjon i flere titalls søknader til Nav i perioden mars til desember 2020.

Mye lest: Tusenvis av arbeidstakere lever med konstante smerter som ingen ser. Brith Tone er en av dem

Transportbransjen

De tre, samt et aksjeselskap de har kontrollert, har fått til sammen 500.000 kroner gjennom koronastøtteordninger. I tillegg skal de også ha søkt om ytterligere 3 millioner kroner på feilaktig grunnlag.

Utbetalingene kom gjennom støtteordninger som dagpenger, refusjon av sykepenger og omsorgspenger, sykepenger for selvstendig næringsdrivende og lønnskompensasjon.

Roscoe forteller at de tre er involvert i aksjeselskapet gjennom styrende ledd eller som arbeidstakere.

– Jeg kan si at selskapet er i transportbransjen, sier Roscoe.

Denne skaper debatt: 15.000 koronaledige risikerer å miste jobben for godt: – Dette har jeg advart mot siden i fjor

Omfattende anmeldelse

Saken ble meldt til politiet av Nav i februar.

– Nav har nok fanget det opp gjennom interne kontrollrutiner. De har nøstet videre og levert en omfattende anmeldelsen med mye dokumentasjon, sier Roscoe.

Politiet tar sikte på å avslutte etterforskningen i løpet av våren.

– Vi har fått signaler om at vi disse sakene skal prioriteres høyt. Det har ikke vært så mange enda, men regner med det kommer etter hvert, sier Roscoe.

– Vi ønsker å vise at dette er saker vi tar alvorlig.

Mye delt: Over 1100 har søkt Nav om å få godkjent covid-19 som yrkessykdom

Annonse

Flere saker

Annonse