JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unio vil kreve mer i lønnsvekst

Frontfagets ramme i lønnsoppgjøret på 2,7 prosent er ikke nok for Unio, varsler leder Ragnhild Lied.
Ragnhild Lied

Ragnhild Lied

Ole Palmstrøm

Overfor Klassekampen understreker også leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund, som er en del av Unio, at det heller ikke er godt nok for dem.

– Helsesektoren holder på å klappe sammen også i en normalsituasjon, og vi må ta noen grep for å sikre kompetanse, sier hun.

LO og NHO er enige om årets lønnstillegg. Dette ble resultatet

Rundt 14 timer på overtid ble LO, YS og NHO søndag ettermiddag enige om lønnsoppgjøret for 2021. Dermed ble en storstreik avverget. Rammen er på 2,7 prosent, noe som var 0,1 prosentpoeng under LOs krav.

– Denne rammen holder ikke for oss i år, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

– Vi har sagt at vi må ha en klar reallønnsutvikling i år. Frontfaget er bakteppet for oppgjørene som kommer etterpå, men det er ikke en fasit, og det er vi tydelige på, legger hun til.

Annonse
Annonse