JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utenlandske arbeidere kan få forlenget oppholdstillatelsen

Viruspandemien har resultert i mangel på sesongarbeidere i landbruket. Nå ønsker Arbeids- og sosialdepartementet å endre utlendingsforskriften.

Colourbox.com

Endringene skal legge til rette for at sesongarbeidere som er i Norge under viruspandemien, kan få fornyet oppholdstillatelse og oppholde seg i landet i mer enn seks måneder sammenhengende.

Arbeids- og sosialdepartementet tar sikte på at endringene blir vedtatt i begynnelsen av neste uke.

– Denne endringen betyr at vi nå får på plass et viktigtiltak. Det er allerede nå flere hundre arbeidere i landet som kan få forlengetoppholdstillatelsen sin i Norge. Det vil avhjelpe akutte problemer hos enkelteprodusenter som mangler arbeidskraft, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

p

Spesielt landbruket er hardt rammet som følge av stengte grenser og reiserestriksjoner. Problemet er spesielt stort i grøntnæringen, som har flere tusen sesongarbeidere.

– Mangel på arbeidskraft i landbruket har høy prioritet, og problemene må løses raskt. Jeg arbeider nært sammen med næringen og flere departementer for å finne gode løsninger. Jordbruket står foran en arbeidsintensiv periode, så har vi ingen tid å miste, sier Bollestad.

Samtidig jobbes det med å legge til rette for bruk av ledig norsk arbeidskraft, samt å få tilgang på utenlandsk arbeidskraft.

Annonse

Flere saker

Annonse