JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FLTs landsmøte 19.-22. november

Utfordret landsmøtet på valgkomiteens arbeid. Ville ha mer tid til debatt

Lederen av FLTs avdeling i Tromsø fremmet forslag om å kreve valgkomiteens innstilling lagt frem dagen før valget.
VALG OM VALGET: Kurt Andreas Nilsen (i midten) utfordret valgkomiteen, men forslaget hans falt mot tolv stemmer.

VALG OM VALGET: Kurt Andreas Nilsen (i midten) utfordret valgkomiteen, men forslaget hans falt mot tolv stemmer.

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

Etter litt kluss i vekslingene, hvor forslagene til vedtak ikke kom opp på storskjerm, i starten av FLTs landsmøte, fikk Kurt Andreas Nilsen, leder av FLTs avdeling i Tromsø, mulighet til å utfordre valgkomiteen.

Alle på valg

De tre i den politiske ledelsen av forbundet, og samtlige medlemmer i forbundsstyret, er på valg. Valgkomiteen, som ledes av Lars Christian Nilsen fra Kongsberg, har jobbet iherdig med å få kandidater på plass etter at de selv ble valgt til å utføre dette arbeidet.

Komiteen har satt seg som mål å intervjue samtlige aktuelle kandidater, et arbeid som har pågått til like før landsmøtet ble åpnet.

Da Ledelse og Teknikk snakket med valgkomiteen for noen uker siden, var medlemmene klare på at sammenslåingsplanene med Industri Energi krever at de som skal velges til forbundets politiske ledelse må være klare for oppgaven.

– Det nytter ikke å gå inn i en læringsprosess denne gangen. Arbeidet som pågår må videreføres på en god måte, men vi skal finne gode kandidater til vervene uavhengig av Industri Energi, sa Lars Christian Nilsen da.

Må tåle debatt

Kurt Andreas Nilsen fra Tromsø var klar på at komiteens innstilling må komme tidligere enn planlagt under landsmøtet.

– Valgkomiteen skal beordres til å komme med innstillingen dagen før valget. Vi må tåle en debatt rundt valget, mente FLTs mann i Tromsø.

Den opprinnelige planen var å legge frem valgkomiteens innstilling på tirsdag, altså et par timer før selve valget.

– Det er helt greit at krefter her jobber imot at innstillingen skal legges frem før, men de skal få motstand fra meg, understreket Kurt Andreas Nilsen.

Han hadde lite til overs for at valgkomiteen skal ha sagt at innstillingen er ferdig når den er ferdig.

– Nei. Den er ferdig når landsmøtet sier den skal være ferdig.

Nilsen som leder valgkomiteen understreket viktigheten av arbeidet i komiteen.

– Vi skal sikre FLTs fremtid. Når vi sier at vi ikke er ferdige med jobben vår, håper jeg dere vil stemme imot dette forslaget, sa han.

Den første avstemningen ble gjennomført via håndsopprekking. Denne ble så jevn at man valgte å gå til elektronisk avstemming. Resultatet ble 92 stemmer mot kravet om at valgkomiteen skulle legge frem innstillingen dagen før valget, mens Kurt Andreas Nilsens forslag fikk 80 stemmer.

Forstår ønsket

Lars Christian Nilsen har ikke noe problem med å forstå at mange ønsker å endre hvordan valgkomiteen skal organisere arbeidet sitt. Men han ber om forståelse for at det er vanskelig å gjøre dette midt i en pågående prosess, under et landsmøte.

– Valgkomiteen ble selv valgt til å gjøre denne jobben i juni. Tar man sommerferien med i beregningen, er det ikke tvil om at vi arbeider under et tidspress. For oss er kvaliteten i det vi legger frem helt avgjørende, og dermed må vi få bruke den tilgjengelige tiden frem til valget, sa han.

At landsmøtet skulle beordre valgkomiteen til å legge frem sin innstilling et døgn tidligere, slik Kurt Andreas Nilsen foreslo, vil derfor ikke tjene forbundet, ifølge komitélederen.

Annonse

Flere saker

Annonse