JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vedum unnlot å svare på om statsministersporet var en tabbe

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum svarte ikke direkte på spørsmål om han har spent bein for seg selv i valgkampen ved å stille som statsministerkandidat.

I NRKs folkemøte fikk Vedum spørsmål om strategien har bidratt til å velte et mulig flertall for hans drømmeregjering på rødgrønn side.

– Poenget er at vi ønsker en Sp-Ap-regjering for å få til et politisk skifte. Vi skal bygge opp lokalsamfunn og få forskjellene ned, sa Vedum.

Mye lest: Forsvarssjefen ble hetset etter at han deltok i Pride-paraden

NRK har invitert de tre statsministerkandidatene for å svare på spørsmål fra vanlige folk og for å møte hverandre til debatt. Men, mens Støre og Solberg svarte på spørsmål etter spørsmål, måtte Vedum vente over 45 minutter før det endelig ble hans tur.

Han fikk spørsmål fra lærerstudent Trude Margrete Jensen om Senterpartiet ikke burde plassere seg på høyresiden. Partiet har mer til felles med de partiene når det gjelder klima, olje og avgiftspolitikk, mente hun.

Men analysen hennes ble avvist av Vedum, som trakk fram sentralisering som den viktigste grunnen til at det er nødvendig med et regjeringsskifte. Han var heller ikke enig i at Sp har mye felles med Høyre i avgiftspolitikken, og pekte på hvordan strømavgiftene har økt.

– Erna Solberg har økt dem, ikke redusert dem. Derfor er det så viktig å få byttet ut Høyre-regjeringen, sa han.

Annonse
Annonse