JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstre sikrer flertall

Venstre åpner for å sikre flertall for regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov.
Venstres Sveinung Rotevatn sier partiet kan sørge for at regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven får flertall på Stortinget.

Venstres Sveinung Rotevatn sier partiet kan sørge for at regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven får flertall på Stortinget.

Bjørn Erik Dahl, ANB/Arkiv

frifagbevegelse@lomedia.no

De tar ikke hensyn til at KrF sannsynligvis vil gå i mot.

– Dette har vi ventet på lenge. Veldig mye av Venstres program er å finne i regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov. Venstre er med på retningen, selv om noe går for langt og noe ikke går langt nok. Men det er innenfor hva det bør være mulig å forhandle fram enighet om, sier Venstres medlem i arbeids- og sosialkomiteen, Sveinung Rotevatn til NTB.

Rotevatn understreker at hans velvilje ikke betyr det samme som at regjeringen har fri bane.

– Det skal forhandles om en helhet. Venstres program er ikke noe regjeringen bare kan plukke kirsebær fra, sier Rotevatn.

Vil ha kortere natt

– Økt adgang til søndagsjobbing er bra, men vi savner utvidelse av normalarbeidsdagen. Vi vil flytte starten på natta fra klokka 21 til midnatt. På den annen side må noen av forslagene balanseres bedre. For eksempel må adgang til snittberegning av arbeidstiden kombineres med at man strammer inn reglene for hva som er en særlig viktig, uavhengig stilling - som i dag er en gråsone.

Vil styrke Arbeidstilsynet

Videre vil Venstre gi midlertidig ansatte rett til fast stilling etter to år, og ikke fire, slik reglene er i dag. Venstre ønsker dessuten en styrking av Arbeidstilsynet.

– Det må være en forutsetning når man åpner opp såpass mye, sier Rotevatn. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse