JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kampanje mot lavprisfly:

Wizz Air mener boikott av flyselskapet er i strid med internasjonal rett

Det omstridte flyselskapet Wizz Air mener boikottkampanjer mot selskapet er «mobbing» og i strid med internasjonal rett, skriver Klassekampen.
Wizz Air mener boikott av selskapet er mobbetaktikker, og at det bryter med internasjonal rett.

Wizz Air mener boikott av selskapet er mobbetaktikker, og at det bryter med internasjonal rett.

Wizz Air

– Forsøket på å bruke boikott og mobbetaktikker for å presse ansatte til å organisere seg er et åpenbart brudd på deres rettigheter, skriver Wizz Airs kommunikasjonssjef Andras Rado i en epost til Klassekampen.

Fagbevegelsen har startet en kampanje for å få norske myndigheter til å nekte lavprisflyselskapet å fly innenriks i Norge. Selskapet har blitt kritisert blant annet for å motsette seg fagforeninger.

Fagbevegelsens opprop viser til ILO-konvensjon, som garanterer organisasjonsfriheten, og mener den gir grunnlag for å kaste ut selskapet, og både Rødt og Ap har forslag de mener kan stanse selskapet fra å operere i Norge.

Mye lest: Avinor burde nektet Wizz Air å fly i Norge, mener Mimir Kristjánsson

Rado skriver til Klassekampen at Wizz Air erkjenner at internasjonale konvensjoner beskytter ansattes rett til organisering.

– Vi erkjenner også at den Europeiske Menneskerettsdomstolen har uttalt at de samme prinsippene beskytter ansattes rett til ikke å bli med i organisasjoner, skriver han.

Kontrakter avslører: Wizz Air-piloter kan sies opp på dagen

Annonse
Annonse