JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Yrkesskoler mangler nødvendig utstyr

Regjeringen ønsker å styrke yrkesfagene på videregående skoler. Men en ny undersøkelse viser at mange skoler på yrkesfag mangler nødvendig utstyr.

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

Det bekrefter 42 prosent av lærerne i en ny undersøkelse fra Utdanningsforbundet, skriver Aftenposten.

I tillegg oppgir 30 prosent av lærerne at elevene mangler råvarer og 28 prosent at det ikke blir utført systematisk vedlikehold og kontroll med utstyr.

Tre av fire lærere sier at de har nok kunnskap til å bruke og gi opplæring i det arbeidsutstyret målene i læreplanen krever, mens 15 prosent oppgir at de ikke har det.

Denne høsten er det nye læreplaner for alle fag i grunnskolen og videregående opplæring. På yrkesfag er målet er å gjøre fagene mer fremtidsrettet.

– Det er uakseptabelt når 42 prosent av lærerne sier at de ikke har utstyret læreplanene krever, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

– Lærerplanene sier noe om hva bedriftene forventer og hva elevene skal kunne når de får læreplass. Da må elevene ha mulighet til å trene på moderne utstyr, påpeker han.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) er enig i at det er viktig at elevene har oppdatert utstyr.

– Fylkeskommunene har et selvstendig ansvar for å budsjettere midler til videregående opplæring etter lokale behov, inkludert utstyr, sier hun.

Annonse
Annonse