JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt angrep på formuesskatten

Trond Giske (Ap) er trygg på at formuesskatten vil bli fjernet eller endret kraftig. Men det vil ikke skje i denne stortingsperioden, erkjenner han.

– Formuesskatten ble ikke fjernet da Høyre satt i regjering heller. Det er krevende å fjerne mange milliarder fra et statsbudsjett når det er mange gode formål som trenger penger, sier Giske til NTB.

Næringsministeren fikk tilhørerne til å spisse ørene da han under årskonferansen til Norsk Industri i Oslo tirsdag slo fast at formuesskatten kommer til å forsvinne.

– Det er et langt lerret å bleke, men jeg er helt sikker på at vi vil få en jevnere beskatning av ulike formuesobjekter og et skattesystem som ligner mer på andre lands, sier Giske.

Han sier at inntektsbortfallet ved en fjerning av formuesskatten må erstattes av andre skatteinntekter, som også sikrer en god fordelingsprofil.

– Det er helt umulig å gjøre endringer som innebærer at de rikeste blir stående med null i skatt, sier næringsministeren.

Han har også tidligere tatt til orde for å fjerne formuesskatten, men da ble forslaget raskt skutt ned av statsminister Jens Stoltenberg (Ap). (ANB-NTB)

Annonse
Annonse