JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppsummering av kampen på Bekken & Strøm

Etter at fagbevegelsen hadde tapt mot Pettersen & Sønn på Jevnaker begynte diskusjonene i LO GLTE om hvorfor vi tapte så det suste. Vi visste at nye tilfeller av arbeidsgivere ville dukke opp og forsøke seg på den samme linja som bedriften på Jevnaker.


07.02.2011
12:02
16.12.2013 15:16

Det er ikke riktig at linja blant arbeidsgiverne er for organiserte arbeidere. Det er et stort mindretall som utgjør en stor understrøm av fagforeningsmotstandere, som nå etter hvert kommer opp til overflaten og blir synlige for oss. Og bra er det. Vi trenger å bli vekket av Tornerose-søvnen.

Ved bedriften Bekken og Strøm ble det reist ønske om tariffavtale i 2008/2009. Svaret den gang var det samme som i 2010. Kommer ikke på tale, ikke pga av økonomi, men ideologi.

I juni 2010 tok ansatte igjen kontakt med avdelingen, 30 ansatte hadde da undertegnet et skriv der de forpliktet seg til å stå sammen om organisering og krav om tariffavtale. Det hadde vært utprøvd før og nedkjempet med grove trusler fra eierne i 2008.

Mange vegret seg, som følge av disse erfaringene, men forbitrelsen over å være prisgitt arbeidsgiverens eneveldige makt var nå blitt så stor at 32 arbeidere i HK og FF organiserte seg og lovte hverandre å stå sammen til de fikk tariffavtale.

Men slik gikk det ikke. I slike tilfeller er tiden på arbeidsgiver sin side. Alle fristene som er innlagt i lovverket er til arbeidsgivers fordel. De har alle muligheter til å presse folk ut. En for en blir de plukket ut og lagt under press. Noen får tilbud om store lønnstillegg hvis de melder seg ut, andre blir skreket til, truet med å miste jobben etc. Vi derimot, har ingen verktøy for å takle dette. Utenom ett. Og det er at den enkelte sier fra og står opp mot terroren, men vi må erkjenne at det er vanskelig for de fleste. I denne type bedrifter har de liten erfaring med å stå samlet mot eierne. Det er noe de etter hvert vil læres opp til, nettopp gjennom tariffavtaler.

Bedriften Bekken & Strøm lykkes nesten med taktikken sin, gjennom omfattende press meldte 13 medlemmer seg ut. 19 sto rakrygget igjen.

I ettertid kan vi nok oppsummere at det kanskje var en fordel at svikerne meldte seg ut. Det hadde gjort umåtelig skade hvis de en etter en hadde meldt seg ut og gått inn igjen etter at streiken ble iverksatt.

At kampen/streiken ble så vellykket som den ble, skyldtes mange faktorer, gode og dårlige, hvor de gode var i flertall. Det vil føre for langt av sted å gå grundig inn på alle, men en liten gjennomgang må til av begge deler.

1. Den lokale fagbevegelsen var klar for kampen. Vi var rasende for at vi tapte kampen på Jevnaker. Det skulle ikke skje en gang til. Industriproletariatet står sterkt i distriktet vårt. Vi har lange tradisjoner for solidaritet og kamp. Vi har et utstrakt samarbeid mellom offentlig og privat sektor innen fagbevegelsen. Sist, men ikke minst så samarbeider det lokale LO, med fagforeninger utenfor LO, som Utdanningsforbundet og det lokale Sykepleierforbundet. Alle var vi enige om at denne kampen skal vi vinne. Mobiliseringen og oppfordringer til tillitsvalgte i offentlig og privat sektor om å velge sine leverandører med omhu startet umiddelbart. Med erfaringen vi hadde fra Jevnaker ble dette ansett som overordna. I Jevnaker saken sviktet den politiske støtten man kunne hatt i offentlig sektor som vesentlig oppdragsgiver for maskinentreprenøren.

Vi vil fremheve distriktssekretærene i LO i Oppland og Hedmark. Flott solidaritetsarbeid fra dem begge. Blant annet ble det denne gangen krevd klare standpunkt fra samarbeidskomiteene i begge fylker. I Oppland ble det vedtatt at i alle kommuner hvor AP hadde makt skulle man ta i bruk alle midler for å unngå avtaler om kjøp av varer eller tjenester av bedrifter som nektet sine ansatte tariffavtaler.

2. Hadde vi ikke hatt disse forberedelsene kunne det gått galt. Vi reagerer på at når forbundene forbereder seg på streik, så har de i forkant ingen kontakt med den lokale fagbevegelsen for å legge opp taktikken. Mye må planlegges og organiseres. Presset må ligge der fra dag én, uavhengig av formelle prosedyrer.

3. Vi har ikke all verden av erfaringer når det gjelder akkurat denne typen kamper, men vi må si at vi reagerer på at forbundene overlot de uerfarne streikende til seg selv, etter at de (HK og FF) hadde gjort arbeidet i forhandlingene og rettssakene. Vi veit jo selvfølgelig at det er avdelingene som skal ha hovedansvaret for streiken og at det er slik det skal være. Men vi vil vel vinne disse kampene og da må det la seg gjøre for forbundene å involvere alle parter som kan mobiliseres for å nå dette målet.

4. Arbeidet med å opplyse om forholdene på bedriften og at de motsatte seg å undertegne tariffavtale ble startet lenge før streiken var et faktum. Mange reagerte straks på dette faktumet. Bedrifter med etiske regler begynte å reagere på at de ikke hadde tariffavtale og sa opp avtalene om kjøp av arbeidsklær. Her vil vi framheve de tillitsvalgte i Veidekke. De tok det opp med bedriften når de arbeidet med reforhandllinger med en ny tre års avtale, verdt 67 millioner kroner. Det førte til at ny avtale ikke ble undertegnet. Mange lokale bedrifter fulgte opp og gjorde det samme.

De som skuffet her var det offentlige. Her har vi alle en jobb å gjøre i å få politikerne til å ta denne problematikken langt alvorligere. Noen hadde kunnskap om ILO 94 og mente at så lenge de forholdt seg til den så var alt i skjønneste orden, mer kunne de ikke gjøre. De misforstod fullstendig. Vi viste til arbeidsgivers angrep på organisasjonsfriheten og organisasjonsretten iht ILO 87 og 98. Det er fullt mulig å legge disse inn i kontraktsvilkårene for offentlige anskaffelser, mange har det allerede.

Arne Byrkjeflot tok opp Trondheim kommunes kontrakter med Bekken og Strøm i to interpellasjoner i bystyret. Svarene han fikk overrasker ikke, men som han påpekte:

«Dette er i så fall første gang en slik kontraktsformulering blir benyttet til oppsigelse av en avtale. Det vil derfor ikke overraske om den juridiske uttalelsen kan være usikker. Etter vår mening vil det i så fall allikevel være riktig å si opp avtalen. Både fordi det handler om å ta standpunkt i slike etiske spørsmål, for å prøve saken slik at en kan få formuleringer inn som uten tvil kan brukes når det er en allmenn oppfatning at de etiske retningslinjer brytes.»

Dette bør definitivt følges opp. Lokale ordførere uttalte at hvis det var slik at lovverket var til hinder for hvilke krav de kunne stille til leverandørers moral og etikk iht ILO konvensjoner så må lovverket endres.

Av folk inne på bedriften (under streiken) ble det anslått at bedriften hadde mistet ordrer for bort i mot 100 millioner kroner. Det svir på pungen, selv for eiere som har formuer "litt over det vanlige".

5. Solidariteten fra fagbevegelsen utenfor distriktet var formidabel og gjorde streiken kjent land og strand rundt. Det haglet med støtteresolusjoner og ikke minst streikestøtten i form av tusenvis på tusenvis av kroner. Vi finner ikke helt ord for hvor stor denne solidariteten var og hva den betydde for moralen for de streikende. At det kom busser fra Oslo, Trondheim, Hedmarken og andre steder, er bare noe som varmer et fagforeningshjerte langt inn i hjerterota og viser for alle og enhver at står vi sammen, vinner vi det vi vil.

6. Kampen om opinionen ble tidlig pekt ut som meget viktig fra vår side. Bedriftens påstander ble knust en etter en. Det var en del totalt useriøse anonyme innlegg fra folk som overhodet ikke hadde noen kunnskaper om slike konflikter, men det skal ikke underslås at kunnskapene om tariffavtalenes betydning for det allmenne velferdsnivået er på et lavere nivå enn det vi var klar over. At vi tok debattene og var i media var en klar strategi fra vår side fra dag en. Å overlate denne arenaen til mobben hadde vært en dødlinje.

7. Når forbundene tok skrittet helt ut og gikk til streik/boikott for retten til tariffavtale, akselererte trykket mot eierne av bedriften. Transportarbeidernes klare signaler om at hvis streiken/boikotten ble dømt ulovlig, så ville det bli full streik i hele sektoren har gjort et klart inntrykk av at fagbevegelsen står opp for sine.

8. En sak som LO og forbundene må diskutere nøye er streikestøtten til de som tar kampen, spesielt viktig er dette når to forbund er i streik. I dette tilfellet hvor HK og FF hadde folk som ble omfattet av streiken ble det etter hvert en meget vanskelig situasjon fordi de HK-streikende mottok 10 % mer støtte en de som var organisert i FF. En slik forskjellsbehandling av streikende kunne ha undergravd streiken innefra. Dette må det ordnes opp i.

9. At streiken ble avsluttet med seier skyldtes også det soleklare faktum: INGEN AV DE SOM STREIKET, SVIKTET OG GIKK TILBAKE TIL ARBEIDET. HELE BEVEGELSEN ER DEM TAKK SKYLDIG FOR DET MOTET DE HER UTVISTE.

Alt i alt en meget bra kamp fra de fleste, men med klare forbedringspotensialer.

Til slutt vil vi advare mot å tro at denne seieren har satt en slutt for denne type kamper i tida framover. Det er en kjensgjerning at mange bedrifter bruker samme metoder som bedriften Bekken & Strøm. Vårt problem er hvordan vi kan hjelpe de som vil organisere seg i denne type bedrifter hvor den psykiske terroren er det fremste våpenet mot organiserte arbeidere.

Størk Hansen og Roger Sollie, LO/GLTE

(LO-avdelingen i Gjøvik, Land, Toten og Etnedal red.anm)

07.02.2011
12:02
16.12.2013 15:16



Mest lest

TRENGER FOLK: På den spanske ambassaden på Frogner i Oslo er det tre ledige stillinger, med en årslønn på rundt 250.000 kroner.

TRENGER FOLK: På den spanske ambassaden på Frogner i Oslo er det tre ledige stillinger, med en årslønn på rundt 250.000 kroner.

Kai Hovden

Reagerer på ambassadelønn: – Sjokkerende lavt

Brian Cliff Olguin

Butikkansatte får ny lønn

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

Erlend Angelo

Per Olav mistet jobben i operasjonskø: – Det er veldig sårt

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

Jan-Erik Østlie

Bruken av smertestillende øker: Kaja starter alltid arbeidsdagen med en Paracet

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Eirik Dahl Viggen

Unni (65) var lei av livet som pensjonist. Da gjorde hun et uvanlig valg

Roy Ervin Solstad

Han er blant dem som har kommet med fete lønnskrav

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

Leif Martin Kirknes

Når får du ny lønn? Disse datoene må du merke deg

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Leif Martin Kirknes

Økt kokainbruk blant unge elektrikere

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Erlend Angelo

Potetmangel gir permitteringer i Bama

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

Colourbox.com

Renholdere trues med at de mister jobben om de er syke

Mats Ruland har allerede fire oppgjør på sitt bord, og skal i gang med mekling uka etter påske.

Mats Ruland har allerede fire oppgjør på sitt bord, og skal i gang med mekling uka etter påske.

Leif Martin Kirknes

Lønnsoppgjøret: Brudd i tre nye oppgjør

Renovatørene Markus Michalsen Helmundsen (t.v.) og Svein Øyvind Syse Johansen er godt kledd i gule refleksjakker, arbeidsbukser og vernesko. De får dekket alt arbeidstøy av jobben. Det får ikke barnehageansatt Alexander Filiberto (i midten).

Renovatørene Markus Michalsen Helmundsen (t.v.) og Svein Øyvind Syse Johansen er godt kledd i gule refleksjakker, arbeidsbukser og vernesko. De får dekket alt arbeidstøy av jobben. Det får ikke barnehageansatt Alexander Filiberto (i midten).

Jan-Erik Østlie

Alle tre jobber i kommunen, men bare to får dekket alt arbeidstøy

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

Eirik Dahl Viggen

Jørgen (29) overlever på overtidstimer

Heiko Junge / NTB

Vær obs på dette hvis du må jobbe i påska

NÆRMERE INDUSTRIEN: Arbeidsgivere og arbeidstakere har signert på at bussbransjen må nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, men NHO Transport vil likevel holde seg innenfor rammene til den konkurranseutsatte industriens lønnsoppgjør.

NÆRMERE INDUSTRIEN: Arbeidsgivere og arbeidstakere har signert på at bussbransjen må nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, men NHO Transport vil likevel holde seg innenfor rammene til den konkurranseutsatte industriens lønnsoppgjør.

Rodrigo Freitas / NTB

Uansett hva industriarbeiderne får i lønnstillegg, krever bussjåførene mer

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Jonas Fagereng Jacobsen

Høyre vil ha superrask behandling av nye pensjonsregler

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

Brian Cliff Olguin

Ali kom fra Afghanistan som 17-åring. Han lærte seg norsk gjennom butikkjobben

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

Herman Bjørnson Hagen

Sjefen mente de ansatte sluntra unna. Da begynte ballen å rulle

Knut Viggen

Tidligere LO-leder blir korrupsjonsjeger

Debatt

Felles for mange som deltar i debatten, er at de ikke er unge lenger. De fikk barn i en litt annen verden, skriver Helle Cecilie Palmer.

Felles for mange som deltar i debatten, er at de ikke er unge lenger. De fikk barn i en litt annen verden, skriver Helle Cecilie Palmer.

Agenda Magasin

Ikke mas om at jeg skal føde flere barn for å sikre din alderdom


Flere saker