JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Håp om en handlekraftig rødgrønn regjering

Gerd Øiahals synes den første prognosen lover godt, og gleder seg over solide resultat for Ap, Sp og SV.
SKIFTE: Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans er fornøyd med at det går mot et regjeringsskifte.

SKIFTE: Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans er fornøyd med at det går mot et regjeringsskifte.

Ole Palmstrøm

alf@lomedia.no

Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans sier til Frifagbevegelse at den første prognosen er veldig lovende.

– Jeg er veldig tilfreds med at det går mot et skifte, noe vi i lang tid har signalisert at vi ønsket, på vegne av arbeidsfolk i landet vårt. Videre er det gledelig at de rødgrønne i Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet alle ligger an til å gjøre et solid valg. Det gir dem et godt grunnlag for å danne en handlingskraftig regjering, sier Øiahals.

Øiahals er understreker at selv om over femti prosent av stemmene nå er talt opp, er spenningen fortsatt ikke over.

– Jeg tror det med stor sikkerhet går mot en rødgrønn regjering nå. Den store spenningen knytter seg til hvordan fordelingen blir mellom de partiene som på den første prognosen ligger rundt sperregrensa, og hvor ganske få stemmer kan gi utslag, sier Øiahals - blant annet med henblikk på KrF, som på 21.00-prognosen lå under sperregrensen, med bare tre mandater.

Øiahals trekker frem flere viktige saker for arbeidsfolk i alle sektorer der hun mener de rødgrønne kan utgjøre en forskjell.

– All erfaring viser at arbeidsfolk her til lands har blitt best ivaretatt under sosialdemokratiske regjeringer. Disse partiene har generelt lang og god tradisjon for å være mer positive i saker og spørsmål som vedrører vilkårene i arbeidslivet enn det den sittende og tidligere borgerlige regjeringer har vært. Eksempler på dette er uthulingen av Arbeidsmiljøloven og økt bruk av midlertidige ansatte. Med et skifte har jeg håp om tiltak i motsatt retning, og i tillegg har de rødgrønne partiene signalisert at de vil gjøre tiltak for å bekjempe sosial dumping i norsk arbeidsliv. Arbeidslivspolitikken fremover har vi mange forventninger til, sier Øiahals.

På valgkvelden vil Gerd Øiahals ikke spå noe om sentrale statsråder eller om regjeringskabalen for øvrig.

– Men det er opplagt veldig spennende å se hvem som blir statsråder, og hvordan postene fordeles mellom de tre. LO og Fagforbundet vil nok ha forslag til gode kandidater, og det er ikke utenkelig at dette spilles inn til den nye statsministeren. Så får tiden vise om noen av disse signalene kan få gjennomslag, sier Øiahals.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse