JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mitt hjemmekontor:

Firebarnsmor og DNB-tillitsvalgt Jannicke har troen på valgfri bruk av hjemmekontor

Jannicke Skaanes tror varig bruk av hjemmekontor i kombinasjon med kontordager vil øke effektiviteten for de fleste.
Jannicke Skaanes

Jannicke Skaanes

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Hos Fagforbundet Post og finans er det i banksektoren man har kommet lengst. Jannicke Skaanes er heltidstillitsvalgt og leder for medlemmene i Fagforbundet Finans og Teknologi.

– I DNB har med «Framtidens arbeidsplass» åpnet for inntil to dager i uken med hjemmekontor. Ordningen er frivillig, og åpen for alle som ikke av sikkerhetsmessige grunner må jobbe fra kontoret, sier hun.

Skaanes er positiv til dette.

– Som firebarnsmor er jeg veldig klar for en 60/40-ordning. Fordelene er større enn ulempene for de fleste, tror jeg.

– Om ett av barna er syke, kan jeg være til stede for dem og likevel ivareta jobben. Det samme gjelder om jeg blir syk. Fra hjemmekontoret kan jeg ofte få gjort jobben selv om jeg etter pandemien skulle bli forkjølet eller ha feber, og av hensyn til kollegene ville holdt meg borte fra jobb, sier Skaanes.

– Det beste med hjemmekontor er at man fokuserer bedre fordi man ikke avbrytes av trivelige kolleger. Lunsjene og kaffepausene blir kortere, så effektiviteten øker nok for de fleste. I tillegg sparer man penger på å kutte lunsj i kantina, kaffe på vei til jobb og reisekostnader, sier hun.

– De største ulempene er at taper endel av de innovative forslagene som utvikles i prat med kolleger. Savnet av det uformelle fellesskapet og det sosiale på jobb kan bli stort. Det blir også vanskeligere å fange opp og hjelpe de som sliter psykisk, eller har problemer med rus eller spilleavhengighet hvis de jobber hjemmefra. Derfor kan 60/40-løsninger være en gylden middelvei, sier Skaanes.

Mitt hjemmekontor

Jannicke Skaanes (42)

Stol: Spisestuestol

Hvor: Jobber i spisestua

Plass til rådighet: 2-3 kvadratmeter

Antall medkontorister: Ingen, men barna er ofte hjemme

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Mitt hjemmekontor

Jannicke Skaanes (42)

Stol: Spisestuestol

Hvor: Jobber i spisestua

Plass til rådighet: 2-3 kvadratmeter

Antall medkontorister: Ingen, men barna er ofte hjemme