JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med at regjeringen avstår fra utbytte i Posten Norge

Regjeringen avstår fra utbytte i en rekke statseide virksomheter. Det er gode nyheter også for Posten Norge, som står foran en stor omstilling - midt i koronaens tid.
UTBYTTEFRI: Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans synes det er riktig av regjeringen å droppe utbytte fra Posten Norge i år.

UTBYTTEFRI: Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans synes det er riktig av regjeringen å droppe utbytte fra Posten Norge i år.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

I Nasjonalbudsjettet for 2020 gikk Solberg-regjeringen inn for å ta ut 124 millioner kroner i utbytte fra Posten Norge.

Men nå foreslår regjeringen å droppe dette.

– Et positivt signal

I revidert nasjonalbudsjett (RNB) legger regjeringen opp til omfattende tiltak for å stimulere ulike sektorer i den krevende tiden koronapandemien har skapt. De foreløpige budsjettdokumentene som ble offentliggjort i formiddag, bekrefter at ett tiltak er at regjeringen ikke vil ta ut utbytte fra en rekke selskaper der staten er eier. Deriblant Posten Norge.

Posten Norge står overfor en svært krevende omstilling i forbindelse med overgangen til redusert postomdeling fra 1. juli, og leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans synes det er bra at regjeringen med dette sender et positivt signal til Postens mange ansatte over hele landet.

– Det er positivt og relativt naturlig at regjeringen i den rådende situasjonen avstår fra å ta ut utbytte fra Posten Norge. Virksomheten, landet og verdenssamfunnet står jo oppi en krevende tid, slår Øiahals fast.

– For tidlig å stille krav

– Posten er på vei inn i omlegging av postomdelingen i forbindelse med redusert frekvens fra 1. juli, med tilhørende omstilling. Har forbundet forventninger til at midlene som nå kommer helt eller delvis øremerkes til omstillingstiltak?

– Vi står som sagt i en krevende tid, og jeg tror vi må avvente litt og ikke stille krav nå. Det kan være forhastet. Vi må først se hvordan bedriftens resultat økonomisk blir. Det har vært økt netthandel, og det er grunn til å tro at resultatet kan bli brukbart, men vi har ikke oversikt over hvordan koronakrisen vil slå ut, og vi er på ingen måte ferdige med utfordringene i den forbindelse, sier Øiahals.

– Så vi får være tålmodige, stå på i den dugnaden vi deltar i rundt Covid-19, og så får vi se når vi har oversikt. Her og nå er det hvert fall positivt at regjering og Storting sender et positivt signal til Posten Norge som viser at de forstår de utfordringene virksomheten står overfor her og nå, sier Øiahals.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse