JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Finansoppgjøret:

Fortsatt store lønnsforskjeller mellom kjønnene etter lønnsoppgjøret for ansatte i bank og finans

Finansoppgjøret, som omfatter arbeidstakere i banker og finansinstitusjoner, er i havn. Fagforbundet Post og finans er fornøyd, men fikk ikke gjennomslag for sitt ønske om en tydeligere kvinneprofil.
KVINNEPROFIL:  – Vi hadde ønsket oss en tydeligere kvinneprofil, for det er fortsatt store lønnsmessige forskjeller mellom kvinner og menn i finanssektoren. Men det ble dessverre ikke flertall for en slik innretning. Totalt sett er vi likevel fornøyd, sier nestleder Cathrine Ertsås som ledet delegasjonen fra Fagforbundet Post og finans, her sammen med Are Tomasgård i LO Finans.

KVINNEPROFIL: – Vi hadde ønsket oss en tydeligere kvinneprofil, for det er fortsatt store lønnsmessige forskjeller mellom kvinner og menn i finanssektoren. Men det ble dessverre ikke flertall for en slik innretning. Totalt sett er vi likevel fornøyd, sier nestleder Cathrine Ertsås som ledet delegasjonen fra Fagforbundet Post og finans, her sammen med Are Tomasgård i LO Finans.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Onsdag formiddag ble finansoppgjøret brakt i havn. LO Finans, som Fagforbundet Post og finans er en del av, kom til enighet med Finans Norge i årets mellomoppgjør for ansatte i finansbransjen.

– Ønsket bedre kvinneprofil

Cathrine Ertsås ledet delegasjonen fra Fagforbundet Post og finans.

Hun er fornøyd med resultatet som helhet, men konstaterer at det ikke ble flertall for å utjevne lønnsforskjellene mellom kvinner og menn i oppgjøret.

– Resultatet er i tråd med rammen for frontfaget, men vi kunne ønske oss en enda tydeligere kvinneprofil, sier Cathrine Ertsås, nestleder i Fagforbundet Post og finans.

– Vi hadde ønsket oss et større generelt tillegg, og et knekkpunkt som gjorde at vi traff kvinneandelen av de ansatte bedre. Det ville utliknet noe av ulikhetene vi ønsker å gjøre noe med, forklarer hun.

Mye lest: Butikkansatte går opp i lønn for andre gang i år

Delegasjonen fra Fagforbundet Post og finans bestod i tillegg til Ertsås av Håvard Sivertsen, Jannicke Skaanes og Morten Bakkelund.

Enigheten ble oppnådd etter knappe to døgn med forhandlinger.

Ertsås betegner tonen i forhandlingene som konstruktiv og god.

– Finans Norge er en ryddig motpart, og det var god tone under forhandlingene. Men finansoppgjøret omfatter arbeidstakere i en rekke banker og finansinstitusjoner. Det gjør sitt til å skape et komplekst og sammensatt bakteppe for oppgjøret, med dertil ulike interesser som skal ivaretas. Størstedelen av våre medlemmer er som kjent ansatt i DnB, tilføyer Ertsås.

Aktuelt: 7.000 oljeansatte går opp over 20.000 kroner i lønn

Forventer oppfølging i lokale forhandlinger

– Oppgjøret løfter de med lavest lønninger noe, sier Ertsås.

Samtidig trekker hun frem lønnsforskjellene mellom kjønnene i finanssektoren som et tema man må jobbe videre med.

– Det er fremdeles for stor lønnsforskjell mellom kvinner og menn i denne bransjen. Nå forventer vi at dette blir fulgt opp i de lokale forhandlingene, sier hun.

Mye delt: Halvparten av innleien hos Statsbygg var ulovlig

Her er resultatet:

Resultatet av forhandlingene betyr at det gis et tillegg på lønnsregulativets satser/fastlønnen på 1,7 prosent, minimum kr. 7.700,- per år, med virkning fra 1. mai 2021.

Dette innebærer at alle ansatte med månedslønn opp til Lønnstrinn 40 - som utgjør kr. 37 535 - får et tillegg på kr. 7700, mens lønninger over dette gis et tillegg på 1,7 prosent.

Lønnstrinn 40 tilsvarer 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn: 450.420 kroner.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse