JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Her er den nye lønna til ansatte i Posten

Forventninger om et realt lønnstillegg var en fellesnevner Postens ansatte. Nå foreligger resultatet, og leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans er fornøyd.
Det gis et generelt tillegg på 15.800 kroner per år til alle arbeidstakere i Posten Norge med en årslønn lavere enn 480 000 kroner.

Det gis et generelt tillegg på 15.800 kroner per år til alle arbeidstakere i Posten Norge med en årslønn lavere enn 480 000 kroner.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine S. Ertsås sier seg fornøyde med tanke på flere av de sentrale kravene i årets oppgjør.

– Medlemmene i alle selskapene ga tydelige uttrykk for at de håpet på resultater som ville sikre økt kjøpekraft. I tillegg var regulering av hjemmekontorbruken sentralt, sammen med økt satsing på og verdsettelse av kompetanse. Vi føler at årets oppgjør innfrir disse punktene, og er fornøyde, sier de to.

Minst 15.800 til alle

Det er oppnådd enighet om et generelt tillegg på kroner 15 800 per år til alle arbeidstakere i Posten Norge med en årslønn lavere enn 480 000 kroner. Postansatte med en årslønn på 480 000 eller mer gis et tillegg på 3,3 prosent.

Lønnstilleggene er bruttotillegg, og deltidsansatte gis forholdsmessige tillegg.

Leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine S. Ertsås ledet forhandlingsutvalget som bestod av de regionale fagforeningslederne Ann Elisabeth Wirgeness, Tom Sørensen, Knut Marius Lydvo, Jarle Eide og Judith Olafsen, sammen med divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen og forbundssekretærene Jacqueline Hopkinson, Marius Weisæth, Håvard Sivertsen og Hans Fredrik Danielsen.

– Vi har justert lønnsstigene for postbud og terminalarbeidere ved å løfte i bunn, slik at startlønna er høyere. I tillegg er stigen forkortet, slik at man fremover vil oppnå topplønn etter 14 år, mot 16 år tidligere, opplyser Gerd Øiahals.

Lest denne? Hans-Øyvind (46) startet i Posten som 16-åring. Nå er han konserndirektør

To viktige endringer

Det ble i tillegg enighet om å innføre en egen lønnsstige for varebil-sjåfører med førerkort B/BE. Stigen er lik lønnsstigen for postbud og terminalarbeidere.

I tillegg er godtgjørelse til veiledere for lærlinger økt til 15 000 kroner, og fagbrevtillegget for postansatte økes til 18 600 kroner.

Ut over dette er det gjort en rekke tekstmessige endringer i overenskomsten. Leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine S. Ertsås peker på to av disse som spesielt viktige:

– Det er enighet om å jobbe videre med to saksfelt i partsarbeidet fremover, og dette er nedfelt i protokollen. Områdene det gjelder er vilkårene for yrkessjåførene i Posten, samt arbeidsorganisering og oppmøte på mer enn èn geografisk lokasjon - noe som gjelder stadig flere ansatte. Vi er tilfreds med at dette er felt det skal jobbes målrettet med fremover, sier Øiahals og Ertsås.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse