JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Snart styrevalg i Posten Norge

Øiahals ber medlemmene stemme inn «sine» styrerepresentanter i Posten Norge for maks innflytelse

Det nærmer seg valg til styret i Posten Norge-konsernet. Leder Gerd Øiahals oppfordrer medlemmene til å bruke stemmeretten.
KLARE TIL INNSATS: – Konsernet Posten Norge er på ingen måte ferdige med omstillingene av virksomheten. De strategiske avgjørelsene som tas blir viktige for medlemmene våre, og vi er klare til innsats for å sikre best mulig jobbsikkerhet, arbeidsvilkår og lønnsvilkår for våre folk, sier Ann Elisabeth Wirgeness, Tove Rundtom, Gerd Øiahals og Lars Nilsen - som håper på god deltakelse i valget av styrerepresentanter i Posten.

KLARE TIL INNSATS: – Konsernet Posten Norge er på ingen måte ferdige med omstillingene av virksomheten. De strategiske avgjørelsene som tas blir viktige for medlemmene våre, og vi er klare til innsats for å sikre best mulig jobbsikkerhet, arbeidsvilkår og lønnsvilkår for våre folk, sier Ann Elisabeth Wirgeness, Tove Rundtom, Gerd Øiahals og Lars Nilsen - som håper på god deltakelse i valget av styrerepresentanter i Posten.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

– Høy valgdeltakelse må til for å sikre maks innflytelse på avgjørelser som vedrører medlemmene fremover, sier Gerd Øiahals.

I styrerommet tas det mange viktige beslutninger for konsernets virksomhet på alle plan. Naturlig nok ønsker Fagforbundet Post og finans størst mulig representasjon her. Det bekrefter leder Gerd Øiahals.

– Våre representanter kjenner virksomheten og utfordringene, og bør sikres maksimal innflytelse på strategiske beslutninger som preger medlemmenes hverdag i lang tid, sier Øiahals.

p

Styrevalget avholdes mellom 7. og 13. mai. Det legges tradisjonen tro opp til en LO-liste. Det vil si at Fagforbundet Post og finans stiller liste sammen med de andre LO-forbundene som har medlemmer blant de ansatte i Postens virksomheter.

Høy deltakelse viktig

Det skal velges fire representanter for de ansatte, samt seks vararepresentanter for disse. Gerd Øiahals sier Postkom, som det klart største forbundet, tradisjonelt har pleid å få samtlige av de faste representantene i styret. Det håper hun blir utfallet også i det første valget som Fagforbundet Post og finans, etter sammenslåingen ved nyttår.

– Vi gjør krav på de fem første plassene ut fra vår medlemsandel blant de ansatte. Men - skal vi lykkes med å få best mulig representasjon i styret, er vi avhengige av at flest mulig medlemmer bruker stemmeretten, og deltar i valget. Uten høy deltakelse risikerer vi å miste representasjon til andre fagforbund, og da mister vi innflytelse og påvirkningsevne i konsernets styre. Derfor er dette valget svært viktig, sier Øiahals.

Selv om koronaviruset har satt Norge i unntakstilstand opplyser divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen at planen er at valget skal gjennomføres som planlagt.

p

– Styrevalget blir avholdt andre uka i mai, mellom den 7. og 13. mai. Valget gjennomføres elektronisk, og det blir ikke mulig å stemme på annen måte. Posten Norge vil informere alle ansatte om hvordan de kan stemme, tilføyer Lars Nilsen.

Digitalt valg

Forbundssekretær Odd Christian Øverland er den hos Fagforbundet Post og finans som ansvarlig for å følge opp styrevalget.

– Som alltid ved slike valg er informasjon til medlemmene svært viktig, og det blir blir fulgt opp ut mot avdelingene og de lokale tillitsvalgte som får en nøkkelrolle i å bringe dette ut til medlemmene. Resultatet avhenger av god valgdeltakelse, så det er viktig at hvert enkelt medlem bruker stemmeretten sin.

Øverland opplyser at det skal bli mulig å stemme via smarttelefon, nettbrett, hjemme-PC og jobb-PC. Valgnummer og passord, samt informasjon om hvordan man avgir stemme sendes til alle som har stemmerett.

– Det er viktig å ta vare på informasjonen med valgnummer og passord. Dette er et verdipapir man må legge på et trygt sted, men er du registrert Digipost-bruker blir det enklere. Alle Digipost-brukere vil motta en link som åpner direkte tilgang til valgsiden – slik at man slipper bruk av valgnummer og passord, opplyser Øverland.

p

Motiverte og erfarne

Bedriftsutvalget i Fagforbundet Post og finans har foreslått følgende kandidater til de fire første plassene på LO-listen; Gerd Øiahals, Lars Nilsen, Ann Elisabeth Wirgeness og Tove Rundtom. Som vararepresentanter for disse foreslår bedriftsutvalget Knut Marius Lydvo, Tom Sørensen og Mali Solvang.

De fire toppkandidatene håper på god valgdeltakelse.

– Her og nå er mye preget av Korona-utbruddet. Men selv om ingen vet nøyaktig når det skjer, så vil den vanlige hverdagen gjenopprettes, og hele veien vil vi kjempe for å ivareta medlemmenes sikkerhet, arbeidsvilkår og lønnsforhold på beste måte, sier Ann Elisabeth Wirgeness, Tove Rundtom, Gerd Øiahals og Lars Nilsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse