JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postomdeling og Post i Butikk:

Posten gjenåpner i Gjerdrum etter katastrofen

Raskatastrofen i Gjerdrum førte til at deler av sentrum ble evakuert, inkludert Post i Butikk. Det ga innbyggerne lang vei til Posten.
GRADVIS NORMALISERING: De fleste butikkene på Gjerdrum, inkludert dagligvaren som huser den lokale Post i Butikk, ble evakuert etter skredet. Nå kommer Posten tilbake (illustrasjonsfoto).

GRADVIS NORMALISERING: De fleste butikkene på Gjerdrum, inkludert dagligvaren som huser den lokale Post i Butikk, ble evakuert etter skredet. Nå kommer Posten tilbake (illustrasjonsfoto).

Martin Guttormsen Slørdal

alf@lomedia.no

Det enorme jordraset i kommunesenteret Ask i Gjerdrum kommune antas å ha krevd ti liv. Tragedien vil prege den ellers så fredelige kommunen nord for Oslo i lang tid.

Stengte deler av sentrum

Et større område av sentrum ble evakuert og sperret av etter raset, i påvente av at geologer og eksperter fra NVE og Norges Geotekniske Institutt (NGI) skulle gjøre grunnundersøkelser i området.

Evakueringssonen omfattet de fleste butikkene og restaurantene på stedet, inkludert dagligvarebutikken som huser den lokale Post i butikk-avdelingen.

For innbyggerne i Gjerdrum kommune innebar dette at de måtte kjøre lange veier for å hente pakker og annet.

Torsdag kveld kom nyheten om at evakueringssonen nedjusteres. Det innebærer at en god del butikker og flere restauranter i sentrum kan gjenåpnes, og at beboerne imellom 200 og 300 boliger kan flytte tilbake.

Ordfører Anders Østensen sier dette er et gledelig første skritt i å normalisere forholdene for kommunens innbyggere.

Mye lest: Beredskapsleder Guttorm rykket ut til skredkatastrofen: – En aksjon jeg aldri kommer til å glemme

Gjenåpnes lørdag

Informasjonssjef Kenneth Pettersen i Posten Norge opplyser at post og pakker til kundene i Gjerdrum har blitt håndtert av Post i Butikk på Holter i perioden etter tragedien rammet. Men nå kan Pettersen opplyse at Post i Butikk på Gjerdrum gjenåpnes lørdag.

– På Gjerdrum åpner Post i Butikk igjen i morgen, lørdag 9. januar, opplyser Pettersen.

GJENÅPNES: Den lokale Post i Butikk-avdelingen i Gjerdrum åpner igjen denne lørdagen, etter at forretningsgården enheten ligger i ikke lengre er omfattet av evakueringssonen, sier informasjonssjef Kenneth Pettersen i Posten Norge.

GJENÅPNES: Den lokale Post i Butikk-avdelingen i Gjerdrum åpner igjen denne lørdagen, etter at forretningsgården enheten ligger i ikke lengre er omfattet av evakueringssonen, sier informasjonssjef Kenneth Pettersen i Posten Norge.

Alf Ragnar Olsen

Ettersom kontoret har vært stengt siden før raset gikk, er det en del pakker som har ligget lang tid ved Gjerdrumsavdelingen. Pettersen oppfordrer mottakerne til å hente ut disse.

– Ja, pakkene som ankom og lå på Gjerdum Post i Butikk før raset blir det også mulig å hente nå. Disse må hentes senest lørdag 16. januar, etter den tid vil de bli returnert, sier Pettersen.

– Storstilt innsats

Informasjonssjefen påpeker at pakker som er registrert ankommet til Holter Post i Butikk vil bli liggende der.

– Hvis noen ønsker pakker oversendt derfra til Gjerdrum Post i Butikk må dette meldes til Postens kundeservice. Mottaker vil da få ny melding når sendingene ankommer Gjerdrum. Normalt tar dette 1 til 2 dager, opplyser Pettersen.

Informasjonssjefen sier de ekstraordinære løsningene har medført mye ekstra arbeid – spesielt knyttet til Post i Butikk på Holter. Han roser de ansatte som har stått på for en storstilt og flott innsats fra samtlige

– De ansatte har uvisst stor positivitet, som i sin tur har skapt en god arbeidsflyt, sier Pettersen til Posthornet.

Kan skje igjen: Folkehjelpa-lederen frykter flere katastrofer som i Gjerdrum

Gradvis normalisering

Pettersen opplyser at den ordinære postomdelingen også har vært rammet av situasjonen og tiltakene i kjølvannet av naturkatastrofen.

– Det har vært rundt 300 husstander med om lag 1000 personer som har vært rammet, hvor vi ikke har kunnet levere post på vanlig måte. Det har derfor vært en strøm av folk til Jessheim som har hentet posten sin derfra i denne tiden. Men nå åpnes altså nye områder i Gjerdrum, og det gjør at vi får tilgang til flere postkasser. Postutlevering utført av postbudene kan vende tilbake i takt med at nye områder blir frigjort, sier Pettersen til Posthornet.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse