JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2023:

Staten bruker mer penger på Posten: – Budsjettprofilen treffer våre medlemmer godt

Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans er fornøyd med den sosiale profilen på statsbudsjettet. Hun sier økt satsing på statlig kjøp av posttjenester er ekstremt viktig for distriktene.
Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.

Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Som leder for Fagforbundet Post og finans er Øiahals også fornøyd med de overordnede punktene i budsjettet som går spesifikt på posttjenester.

Mye lest: Slik påvirker statsbudsjettet lommeboken din

Statlig kjøp av tjenester

I budsjettet går regjeringen inn for å investere mer i statlig kjøp av posttjenester fra Posten Norge neste år. I budsjettforslaget går man inn for å bevilge 1,07 milliarder til dette formålet.

Det tilsvarer en økning på 42 prosent fra saldert budsjett 2022. Til avisomdeling i de deler av landet der det ikke er kommersielle avisbud er det satt av 127,6 millioner kroner til kjøp av avisomdeling på ukedager fra Posten Norge.

– Bevilgningen er i tråd med kostnadsberegningene, og vi er fornøyd med dette, sier Øiahals.

– Statens kjøp av posttjenester bidrar til å sikre arbeidsplassene til postansatte, og ikke minst gode tjenester til folk i distriktene.

Aktuelt: 40 millioner til skjerpet kontroll med transportbransjen

– Denne bevilgningen vil jeg si er ekstremt viktig for storsamfunnet Norge. For denne bevilgningen viser at regjeringa ser opprettholdelsen av Postens nettverk og tjenester som svært viktig for næringsliv og bosetting i distriktene.

Det er vi helt enige i, sier Øiahals – som slår fast at Postens nettverk er unikt.

God sosial profil

Øiahals slår også fast at Støre-regjeringens budsjettprofil treffer medlemmene i Fagforbundet Post og finans godt.

– Ja, budsjettet har en god og tydelig sosial profil som treffer de fleste av våre medlemmer veldig bra. Samtidig er det sånn at prisveksten, økte renter, sammen med strømkrisen og drivstoffprisene er det som i størst grad preger vanlige folks privatøkonomi.

– Men det er viktig og gledelig at regjeringen legger opp til skattelettelser for de som tjener under 750 000 kroner, at fradraget for fagforeningskontingenten dobles, og at det for barnefamiliene blir billigere barnehagetilbud. For svært mange av våre medlemmer vil dette være et positivt og merkbart bidrag, sier Øiahals.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse