JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2022:

Statsbudsjettet: Mer til kjøp av posttjenester

Den avtroppende regjeringen foreslår i sitt siste statsbudsjett å bevilge 945,6 millioner kroner til kjøp av posttjenester. – Det er som ventet, og dekker de ulønnsomme posttjenestene, sier Gerd Øiahals.
Tidspress Krzystof Gawlik sier jobben er krevende. - Tidspresset er der hele tiden, og det har blitt verre etter omleggingen. Vi har for dårlig tid til å ta unna hver bølge nå, sier Gawlik, som har jobbet i ti år - de siste tre årene ved ØT.

Tidspress Krzystof Gawlik sier jobben er krevende. - Tidspresset er der hele tiden, og det har blitt verre etter omleggingen. Vi har for dårlig tid til å ta unna hver bølge nå, sier Gawlik, som har jobbet i ti år - de siste tre årene ved ØT.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Posten er inne i en tid preget av omstilling, endring og nye handlemønstre hos kundene, og innovasjonsbehov.

Det fordrer sunn økonomi for at Posten Norge-konsernet skal ha nødvendig handlingsrom for å takle endringsbehovet, kundenes forventninger til tidsmessige tjenester og investeringsbehov i blant annet terminaler tilpasset utviklingen og fortsatt elektrifisering av både varebiler og godsbiler.

Aktuelt: Sanner beregner økt utbytte på flere milliarder fra statens selskaper neste år

I samferdselsdepartementets avsnitt av forslaget til statsbudsjett for 2022, heter det at den avtroppende Solberg-regjeringen ønsker å «sikre et godt og likeverdig posttilbud over hele landet, tilpasset den endrede etterspørselen etter posttjenester.»

Sjekk: Slik treffer statsbudsjettet lommeboka

– Viktig bevilgning

Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans sier til Posthornet at bevilgningen er som ventet, og som den burde være. Hun forklarer at bevilgningen er i tråd med de signalene Posten Norge har meldt inn som behov i forhold til dekning av statlig kjøp av ulønnsomme posttjenester.

– Beløpet er i tråd med innspillene Posten Norge har gitt i forhold til statsbudsjettet, så dette er som ventet. Bevilgningen skal dekke den ulønnsomme delen av posttjenestene, som utføres på oppdrag for staten. Det er ikke så mye mer å si om den saken. Vi tar dette til etterretning, sier Øiahals.

Statsbudsjettet 2022: Solberg-regjeringa vil kutte i feriepengar til arbeidslause neste år

– Det hadde vært problematisk og utfordrende dersom staten ikke dekket det faktiske behovet. Vi er inne i en tid der Posten må omstille seg og investere for å være relevant i forhold til utviklingen i samfunnet og for å møte brukernes ønsker. Dette er viktig for å trygge arbeidsplassene i Posten. Derfor er det viktig at overskudd kan benyttes til nødvendige investeringer, innovasjon og investeringer og ikke til å dekke statlige tjenestekjøp. Men midlene til å dekke tjenestekjøpet er foreslått bevilget, så dette er her og nå heldigvis ikke en aktuell problemstilling, sier Øiahals.

Aktuelt: Solberg-regjeringa vil redusere formueskatten med 500 millioner kroner

Dette er post-tallene

Den avtroppende regjeringen foreslår økte bevilgninger til kjøp av tjenester fra Posten Norge neste år. Det fremgår av forslaget til statsbudsjett for 2022 som ble fremlagt i dag.

Til kjøp av posttjenester er det i forslag til statsbudsjett for 2022 foreslått en bevilgning på 945,6 millioner. Det er en økning på cirka 205 millioner kroner sammenliknet med det som legges til grunn for saldert budsjett for innevæende år.

Den foreslåtte bevilgningen omfatter 63 millioner til kontrakten med Norgesdistribusjon for kjøp av tjenester til omdeling av aviser på lørdager, 127,6 millioner kroner til kjøp av avisomdeling på virkedager etter kontrakt med Posten Norge. De gjenstående 755 millionene skal dekke statlig kjøp av posttjenester fra Posten Norge.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse