JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil representere alle postansatte

De ansatte skal velge sine representanter i Postens konsernstyre.
Odd Christian Øverland (f.v.), Ann Elisabeth Wirgeness, Paul Gamlemshaug og Siv Ryan Andersen topper valglisten til Postens styre.

Odd Christian Øverland (f.v.), Ann Elisabeth Wirgeness, Paul Gamlemshaug og Siv Ryan Andersen topper valglisten til Postens styre.

Erlend Dalhaug Daae

morten@lomedia.no

Når Postens konsernstyre skal ha sine fire ansatterepresentanter på plass, tar Postkom sikte på at de kommer fra eget forbund. De fire som topper «Valgliste for Postkom og andre LOforbund» vil få en svært viktig rolle og funksjon.

– Konsernstyret er det viktigste beslutningsforumet i selskapet. Her tas strategiske beslutninger som får konsekvenser for de som er ansatt i bedriften, sier Ingeborg Sætre, Postkoms valgkampgeneral for det kommende styrevalget.

Erfaring og kunnskap

På valgliste for Postkom og andre LO-forbund er det forbundsleder Odd Christian Øverland som har topplassen. På de neste tre plassene står henholdsvis Ann Elisabeth Wirgeness, Paul Gamlemshaug og Siv Ryan Andersen. Sætre påpeker at dette er noen av Postkoms fremste tillitsvalgte, som vil være i stand til å representere de ansatte på beste måte.

– Det er viktig at de ansattes representanter i styret har erfaring fra, og kunnskap om, konsernets og bedriftenes virksomhet, samfunnsmessige rolle og praktisk styrearbeid. På den måten kan de representere de som jobber i Posten, og ta del i beslutningene, på en god måte, understreker Sætre.

Vil fortsette å bidra

Øverland er forbundsleder og konserntillitsvalgt, og en del av det nåværende styret. Han slår fast at de valgte styrerepresentantene er der for å ivareta de ansattes interesser.

– Vi vil ha innflytelse og påvirkning på saker som har betydning for hverdagen til de som jobber i Posten, enten dette gjelder organisering og utvikling av virksomheten, eller hvilken strategisk retning bedriften skal velge innenfor de enkelte virksomhetsområdene, sier Øverland.

Han trekker fram beslutninger som gjelder de overordnede forretningsmessige planer og økonomisk styring for konsernet som helhet, som noen av temaene som blir tatt opp rundt styrebordet.

– Vi har vært en aktiv bidragsyter i styret i mange år og vil være det også i fremtiden. Derfor er det viktig å stemme på «Valgliste for Postkom og andre LO-forbund», fastslår Øverland.

God ryggdekning. Sætre håper mange Postkommedlemmer velger å bruke stemmeretten.

Selv om forbundet har en sterk posisjon i konsernet, er man avhengig av mange stemmer for å bli valgt inn i konsernstyret.

– Det er viktig at medlemmer og ansatte benytter stemmeretten. De ansattes representanter står sterkere jo større oppslutning de får i valget, understreker Sætre.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse