JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reagerer på Oslo-dominans

Stortingspolitiker Kåre Simensen reagerer på innstillingen til nytt styre i Norges Idrettsforbund.

– Etter mitt syn er det viktig at hele landet er representert i styret til en så stor og viktig organisasjon som idretten. Derfor er det med forbauselse jeg leser at så mange i det nye styret kan komme til å ha tilhørighet til Oslo, sier stortingsrepresentant Kåre Simensen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Før helga la valgkomiteen fram sin innstilling til nytt styre i norsk idretts høyeste organ. Tidligere visepresident Børre Rognlien er ikke overraskende tiltenkt rollen som president – og er den eneste fra det nåværende styret som får fornyet tillit.

Skulle valgkomiteens innstilling få tilslutning på idrettstinget i mai, vil samtidig 9 av 13 medlemmer i det nye styret ha tilhørighet til Oslo. Det er ikke alle like begeistret over.

Andre utfordringer

Simensen understreker at han kjenner spillereglene som sier at idretten selv velger kandidater til sine organer. Samtidig klarer ikke Ap-politikeren la være å la seg engasjere.

Han peker på at idrettslag og utøvere i Distrikts-Norge har andre utfordringer enn de som holder til i mer sentrale deler av landet – og det er ikke vesentlig å ha representanter som kan målbære disse.

– Det handler blant annet om reising og ikke minst økonomi. Når store strategiske beslutninger tas i idretten, må man ha med folk som har denne kunnskapsbakgrunnen også, sier han.

Ap-representanten fra Finnmark påpeker at han ikke bare snakker for sitt eget hjemfylke, men at utfordringene like mye gjelder andre deler av landet.

Vil skape debatt

Årets idrettsting avholdes i hovedstaden fra 5. til 8. mai. Idrettskretser fra hele landet vil være representert. Stortingsrepresentanten tror ikke siste ord er sagt med hensyn til sammensetningen av det nye styret.

– Jeg tror det kommer til å bli et stort engasjement rundt dette, sier han.

PS! Det hører med til historien at enkelte av de ni foreslåtte styremedlemmene med Oslo-bakgrunn har drevet idrettsarbeid også utenfor hovedstaden. (ANB)

Annonse
Annonse